Vanavond op tv: laatste Van der Vorst ziet sterren, slot DWDD Summerschool en meer

Vanavond op tv: laatste Van der Vorst ziet sterren, slot DWDD Summerschool en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 4 juli

Kijktip :

Verschillende programma's beleven vanavond de start van een nieuw seizoen, of juist het slot van een reeks. Zo is de allerlaatste Van der Vorst ziet sterren te zien op RTL 4, terwijl DWDD Summerschool afsluit met Diederik van Vleuten. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 4 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Hollandse Zaken

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Hollandse Zaken keert vanaf vanavond terug, het journalistieke discussieprogramma waarin presentator Cees Grimbergen elke donderdag prangende dilemma's uit de moderne samenleving. In de live-uitzendingen worden kwesties besproken die verder gaan dan de actualiteit van de dag. De gewone burger uit zijn zorgen over hun verwarde, psychotische kinderen, de opmars van de Chinezen en ouderen die niet meer gezien worden.


Terug: Keuringsdienst van Waarde - terug naar de basis

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Vanavond begint Keuringsdienst van waarde aan een nieuwe reeks afleveringen. Dit keer gaan verslaggevers als Teun van de Keuken en Sofie van den Enk op zoek naar de herkomst van vier bekende smaakmakers in de Nederlandse keuken: kerrie, mokka, BBQ en vanille. De eerste aflevering gaat over kerrie. Hoewel we van oudsher verknocht zijn aan aardappelen, groenten en vlees, mag het in de keuken af en toe best iets spannender. Gelukkig is er kerrie; de gele smaakmaker.


Van der Vorst ziet sterren: Peter is zelf te gast

RTL 4
RTL 4
20:30 uur

Aan al het moois komt een eind, dus ook aan Van der Vorst ziet sterren met Peter van der Vorst als presentator. Van der Vorst is de nieuwe directeur van RTL, dus stopt hij met presenteren. In de allerlaatste aflevering zijn de rollen een keer omgedraaid: Van der Vorst wordt verrast door Chantal Janzen, die dit keer de prikkelende vragen aan hém stelt. Samen blikken ze terug op Van der Vorst ziet sterren en Peter vertelt over de worstelingen die hij in zijn leven heeft gekend.


Terug: Inside West Coast Customs

Discovery Channel
Discovery Channel
21:30 uur

Vanaf vanavond is het vijfde seizoen van Inside West Coast Customs elke donderdag om 21.30 uur te zien op Discovery. Hierin is te kijker te gast in de werkplaats van West Coast Customs, waar de monteurs doodgewone auto's omtoveren tot gepimpte wonderwagens. In de eerste aflevering krijgen ze van sauzenfabrikant Sriracha de opdracht om een Lexus zo heet te maken als Thaise chilisaus, om er zo een rijdend visitekaartje van te maken.


DWDD Summerschool: Diederik van Vleuten over James Cook

NPO 1
NPO 1
21:40 uur

In de laatste aflevering van DWDD Summerschool vertelt cabaretier en muzikant Diederik van Vleuten over de reis van de Endeavour, met aan het roer kapitein James Cook. De Britse ontdekkingsreiziger trok 250 jaar geleden met zijn schip naar de Stille Zuidzee, waar ze op exotische plekken als Tahiti en Bora Bora terechtkwamen. Van Vleuten geeft een college over de ontberingen van zeereizen in de achttiende eeuw, over moed en over het wetenschappelijke belang van de tocht.


Komische kookshow: Lekker Fred in het land

NPO 3
NPO 3
22:20 uur

Freddy Trathlener is vooral bekend als rapper Vjeze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, maar hij is ook een enorme liefhebber van koken en lekker eten. In de eenmalige kookshow Lekker Fred in het land laat hij op onnavolgbare en hilarische wijze zien dat eten voor het oprapen ligt als je bereid bent een beetje je best te doen. Hij ontmoet topkoks en komt erachter dat je met goede ingrediënten en een beetje gekkigheid een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: laatste Van der Vorst ziet sterren, slot DWDD Summerschool en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV