Bijzondere docu over Tom Dumoulin uitgezonden door NPO 2

Bijzondere docu over Tom Dumoulin uitgezonden door NPO 2
Kijkje in de keuken

Kijktip :

We mogen dan pas halverwege zijn, het staat nu al wel vast dat 2019 niet het jaar van Tom Dumoulin is. Een val leidde tot een vroegtijdig einde van de Giro d'Italia, en uiteindelijk kostte het zelfs zijn deelname aan de Tour de France. Deze documentaire biedt een kijkje in de keuken.

Machinekamer
De documentaire heeft de veelzeggende titel De machinekamer van Tom Dumoulin. Er wordt namelijk gekeken naar alle elementen die komen kijken bij het klaarstomen van een kampioensrenner voor een grote ronde. PowNed volgde de 28-jarige topwielrenner van dichtbij en ziet hoe een zware val roet in het eten gooide.

Militaire precisie
Door de knieblessure belandden Dumoulin en Team Sunweb in een rollercoaster van emoties en persaandacht. Aan de voorbereiding lag het niet: maar liefst 125 man lieten niets aan het toeval over en werkten met militaire precisie aan het realiseren van een topprestatie. Hier komen allerlei vakgebieden bij kijken: van ploegarts tot mecanicien en van personal trainer tot voedingsdeskundige.

De documentaire De machinekamer van Tom Dumoulin is op vrijdag 5 juli om 20.55 uur te zien op NPO 2. Daarna kun je De machinekamer van Tom Dumoulin terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Bijzondere docu over Tom Dumoulin uitgezonden door NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier