Vanavond op tv: Astrid Holleeder in RTL Boulevard, docu De machinekamer van Tom Dumoulin en meer

Vanavond op tv: Astrid Holleeder in RTL Boulevard, docu De machinekamer van Tom Dumoulin en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 5 juli

Kijktip :

Een bijzondere uitzending van RTL Boulevard in de vroege avond vandaag. Dan is Astrid Holleeder te gast om haar verhaal te doen over de veroordeling van haar broer Willem. Verder is er een fraaie documentaire over Tom Dumoulin te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 5 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Astrid Holleeder in RTL Boulevard

RTL 4
RTL 4
18:35 uur

Eindelijk kan Astrid Holleeder zich weer in vrijheid bewegen door Nederland, nu haar broer Willem Holleeder tot levenslang is veroordeeld. Die kans grijpt ze aan om in RTL Boulevard haar verhaal te doen én alvast een voorproefje te geven van haar nieuwe boek Familiegeheimen, waarin ze vertelt over het leven dat zij en haar familie leiden, voor en tijdens het proces tegen haar broer.


Nederland op film: Vakantie

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Vandaag breekt de zomervakantie aan voor een deel van het land: in het zuiden zijn de kinderen toe aan hun laatste schooldag van dit jaar. Een goede reden om de uitzending over vakantie van Nederland op film te herhalen. Want hoe vieren Nederlanders vakantie, en hoe is dat in een eeuw tijd veranderd? Waar reizen in de begindagen van de filmcamera vooral is weggelegd voor de rijkste Nederlanders wordt het gaandeweg een steeds massaler luxegoed.


Nieuw: Prison Girls - Life Inside

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Vanaf vanavond zendt NPO 3 de fraaie documentaireserie Prison Girls - Life Inside uit, waarin een intiem en diepgaand beeld wordt geschetst van het leven van vrouwen die zijn opgesloten in een Amerikaanse gevangenis. We zijn te gast in het Western Massachusetts Regional Women's Correctional Center, waar een aantal markante vrouwen opgesloten zitten. Eén van de beruchtste is het bendelid Baby D., die zichzelf als het alfavrouwtje van de gevangenis beschouwd.


Docu: De machinekamer van Tom Dumoulin

NPO 2
NPO 2
20:55 uur

Vanavond ook een bijzondere documentaire over Tom Dumoulin: De machinekamer van Tom Dumoulin. Hierin is te zien hoe de camera's van PowNed de beste wielrenner van Nederland van dichtbij volgen tijdens de voorbereiding op de rampzalig verlopen Giro d'Italia van dit jaar. Een val in de eerste week van de grote ronde kost Dumoulin zelfs zijn deelname aan de Tour de France.


Start: De wereld volgens 80-jarigen

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

Vanaf vanavond herhaalt SBS 6 het programma De wereld volgens 80-jarigen. Elke vrijdag om 21.30 uur is er een aflevering te zien, waarin mondige ouderen hun ongezouten mening over de moderne maatschappij geven. De bejaarden Jo, Bep, Egbert, Ies, Joke, Cees, Hennie en Martin gaan acht weken samen met vier jongeren in een hypermodern huis leven, waar ze alles leren over 4D-films, virtual reality, botox, sportscholen en techno-feestjes.


Bordertown: start seizoen 2

Canvas
Canvas
23:15 uur

Het tweede seizoen van de Finse misdaadserie Bordertown is vanaf vanavond wekelijks te zien op de Vlaamse zender Canvas. In de serie staat de rechercheur Kari Sorjonen centraal, die met zijn team een aantal moordzaken moet oplossen in de buurt van de Russische grens. Het startschot wordt gegeven door een dubbele moord, die Sorjonen zelfs tot over de grens met Rusland brengt. Wie ziet hierachter?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Astrid Holleeder in RTL Boulevard, docu De machinekamer van Tom Dumoulin en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen