Fenomenale muziekfilm Whiplash vrijdag 5 juni te zien op Canvas

Fenomenale muziekfilm Whiplash vrijdag 5 juni te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Ben je een liefhebber van muziekfilms die het allemaal nét even anders doen? Dan is Whiplash echt wat voor jou. Deze briljante film is op vrijdag 5 juni te zien op Canvas, met een glansrol van J.K. Simmons als sadistische leraar. Je kunt Whiplash streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
In Whiplash volgen we de jonge jazzdrummer Andrew Neiman (gespeeld door Miles Teller), die graag bij zijn schoolband op het prestigieuze Shaffer Conservatorium in New York wil spelen. Hij doet auditie om de vervanger van de vaste drummer te worden, maar krijgt daar te maken met de sadistische en bijzonder gemene leraar Terence Fletcher (J.K. Simmons). Er ontstaat een oneerlijke machtsstrijd tussen Andrew en meneer Fletcher.

Oscar
Whiplash brengt op fantastische wijze de keiharde wereld van de jazzmuziek in beeld. Het uithoudingsvermogen en de techniek die je als jazzdrummer moet hebben voelt de kijker door middel van geweldig camerawerk en een superstrakke montage tot zich doordringen. Daarbij komt dat het acteerwerk van Teller en vooral Simmons van de bovenste plank is. Simmons won dan ook een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

J.K. Simmons en Miles Teller in Whiplash

La La Land
De film won daarnaast Oscars voor het geluid en de montage en werd genomineerd in de categorieën Beste Film en Beste Scenario. Dat regisseur Damien Chazelle (die pas 28 was toen hij deze film maakte) van muziek houdt bleek ook uit zijn volgende film, het enorme kassucces La La Land. Daarvoor won de jonge filmmaker de Oscar voor Beste Regie, waarmee hij de jongste winnaar ooit is.

Whiplash (2014) wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is op vrijdag 5 juni om 21.20 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fenomenale muziekfilm Whiplash vrijdag 5 juni te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV