Laatste aflevering Opstandelingen op bezoek in Duindorp

Laatste aflevering Opstandelingen op bezoek in Duindorp
Sophie Hilbrand gaat langs in Haagse wijk

Kijktip :

De laatste aflevering van Opstandelingen staat alweer voor de deur. In de slotaflevering gaat presentatrice Sophie Hilbrand op bezoek in Duindorp, de Haagse wijk bij Scheveningen. De wijk is door meerdere gebeurtenissen in het nieuws gekomen.

Nieuwjaarsvuur
Vooral op nieuwjaarsdag van dit jaar was de wijk in het nieuws, toen torenhoge nieuwjaarsvuren zorgden voor enorme vonkenregens in Den Haag. Ook is de wijk berucht vanwege het wegpesten van nieuwkomers. De vraag is of daarbij sprake is van racisme, of dat de Duindorpers proberen hun eigen cultuur te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Onvermijdelijk
De toestroom van nieuwe bewoners lijkt echter onvermijdelijk nu veel mensen met geld hebben ontdekt hoe heerlijk dicht je in Duindorp bij het strand kunt wonen. In Opstandelingen gaat Hilbrand in gesprek met bewoners om uit te zoeken waar de conflicten in de wijk vandaan komen en hoe de Duindorpers dit (samen) kunnen oplossen.

De laatste aflevering van Opstandelingen is op woensdag 10 juli om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Opstandelingen terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Laatste aflevering Opstandelingen op bezoek in Duindorp of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV