Documentaireserie Helden van het Máxima van start

Documentaireserie Helden van het Máxima van start
Ontroerende blik achter de schermen bij kinderziekenhuis

Kijktip :

Op donderdag 11 juli gaat de driedelige documentaireserie Helden van het Máxima van start op NPO 1. Hierin krijgt de kijker een blik achter de schermen bij het Prinses Máxima Centrum, een nieuw ziekenhuis voor kinderen met kanker.

Dodelijke ziekte
Iedereen in Nederland krijgt op den duur te maken met kanker. De dodelijke ziekte eist elk jaar duizenden slachtoffers, maar het doet extra veel pijn als het kinderen treft, die pas aan het begin van hun leven staan. Elk jaar horen zeshonderd kinderen dat ze de ziekte hebben, een kwart overleeft het niet. Voor alle kinderen met kanker is het Prinses Máxima Centrum opgericht.

Blijdschap en verdriet
Alle werknemers van het kinderziekenhuis, van directeur tot verpleegster, staan dag en nacht klaar voor kinderen die hun hulp nodig zijn. Documentairemaker Paul Rigter legde hartverwarmende en hartverscheurende beelden vast in het ziekenhuis, want families worden heen en weer geslingerd tussen momenten van uitzinnnige blijdschap en intens verdriet. Wie zijn de mensen die hun leven wijden aan het genezen van kinderkanker?

De driedelige documentaireserie Helden van het Máxima is vanaf donderdag 11 juli drie donderdagen om 21.40 uur te zien op NPO 1. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Helden van het Máxima terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Documentaireserie Helden van het Máxima van start of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV