NPO 2 zendt prachtige muziekdocumentaire De kleur van Blue Note uit

NPO 2 zendt prachtige muziekdocumentaire De kleur van Blue Note uit
De geschiedenis van een legendarisch jazzlabel

Kijktip :

Het legendarische platenlabel Blue Note Records biedt al tachtig jaar een plaats voor beroemde vernieuwers in de jazzmuziek. De hoogste tijd om eens in de geschiedenis van het toonaangevende label te duiken, waar talloze bekende jazzmusici onder contract stonden.

Grootheden
Een breed scala aan grootheden uit de jazzmuziek heeft platen gemaakt voor Blue Note Records. Zo maar een greep uit de enorme collectie: Miles Davis, John Coltrane, Thelonious Monk, Art Blakey, Sonny Rollins, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Eric Dolphy en Ornette Coleman. Allen hebben bijgedragen aan de kenmerkende experimenteerdrift van het label, waar alles kon en mocht.

Joods-Duitse immigranten
In 1939 werd het label opgericht door Alfred Lion en Max Margulis, twee Joods-Duitse immigranten. Door hun enorme passie voor jazz zoeken ze contact met Afro-Amerikaanse muzikanten, die ze aanmoedigen om nieuwe muziek te schrijven en opnemen. De vrijheid trekt vele jazzmusici aan, die bij Blue Note Records een sterk platform krijgen om zich, weg van de commercie, te ontwikkelen.

De documentaire De kleur van Blue Note is op donderdag 11 juli om 22.50 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire De kleur van Blue Note terugkijken op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NPO 2 zendt prachtige muziekdocumentaire De kleur van Blue Note uit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV