Vanavond op tv: start Helden van het Máxima, nieuw seizoen Louisa & Rowan en meer

Vanavond op tv: start Helden van het Máxima, nieuw seizoen Louisa & Rowan en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 11 juli

Kijktip :

Vanavond begint de op voorhand al veelbevolende docuserie Helden van het Máxima op NPO 1, waarin het reilen en zeilen van een kinderziekenhuis te zien is. Verder begint onder meer een nieuw seizoen van Louisa & Rowan. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 11 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Louisa & Rowan

TLC
TLC
20:30 uur

Ze zijn inmiddels uitgegroeid tot het bekendste transgenderkoppel van Nederland: Louisa en Rowan. Vanavond begint een nieuw seizoen van hun eigen realitysoap, waarin Rowan zijn verandering steeds verder doorzet en Rosanna definitief achter zich kan laten. Zo krijgt hij eindelijk de langverwachte borstoperatie, maar daar moet hij eerst nog wel flink voor afvallen. Ondertussen droomt Louisa van een carrière als zangeres en een optreden op het Songfestival.


Terug: Salvage Hunters: The Restorers

Discovery Channel
Discovery Channel
20:30 uur

Wanneer je in de antiekhandel zit, is vaardigheid in het restaureren van oude materialen bijna net zo belangrijk als een slimme handelsgeest. Pas als je voor weinig geld de antiekwaar weer kan opknappen, kun je écht cashen. Dat weet ook antiekhandelaar Drew Pritchard: hij heeft een aantal eersteklas restaurateurs in dienst, die in een nieuw seizoen van Salvage Hunters: The Restorers gevolgd worden.


Docu: Boter, kaas noch eieren

NPO 3
NPO 3
21:00 uur

Tegenwoordig heeft iedereen wel een mening over veganisme. De een zet het weg als een veredelde hype, terwijl de ander er serieus over nadenkt om zelf veganist te worden. Maar wat gebeurt er met je lichaam als je geen vlees, boter, kaas, eieren en andere dierlijke producten meer eet? BNNVARA-presentatrice Milouska Meulens, zelf overtuigd veganist, gaat op onderzoek uit en praat openhartig over de moeilijkheden en dilemma's die veganisten voor hun kiezen krijgen.


Nieuw: Helden van het Máxima

NPO 1
NPO 1
21:40 uur

Vanavond begint de driedelige documentaireserie Helden van het Máxima op NPO 1. Hierin krijgt de kijker een blik achter de schermen bij het Prinses Máxima Centrum, een kinderoncologisch ziekenhuis. Het levert ontroerende beelden op van doodzieke kinderen met kanker, die heen en weer worden geslingerd tussen uitzinnige blijdschap en intens verdriet. Het personeel zet alles op alles om de kinderen plezier én genezing te geven.


Docu: De kleur van Blue Note

NPO 2
NPO 2
22:50 uur

Voor de jazzliefhebber is op de late avond de schitterende documentaire De kleur van Blue Note te zien op NPO 2. De docu doet de geschiedenis van Blue Note Records, één van de belangrijkste jazzlabels in Amerika, uit de doeken. Het platenlabel werd in 1939 opgericht door twee Joods-Duitse immigranten en was in de jaren die volgden bekend om zijn experimenteerdrift. Bijna elke jazzgrootheid, van Miles Davis tot Herbie Hancock, heeft platen gemaakt voor Blue Note.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Helden van het Máxima, nieuw seizoen Louisa & Rowan en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV