Tennisdocumentaire Love Means Zero te zien op NPO 2

Tennisdocumentaire Love Means Zero te zien op NPO 2
Het verhaal van tenniscoach Nick Bollettieri

Kijktip :

Wimbledon is op dit moment in volle gang: de finales staan voor komend weekend op het programma. Een goede reden om de documentaire Love Means Zero te kijken, over de eigenzinnige en omstreden tenniscoach Nick Bollettieri (foto hierboven).

Grote sterren
In de jaren tachtig had Bollettieri veel succes met een aantal van zijn pupillen, die uitgroeiden tot enorme tennissterren. Hij bracht ze een winnaarsmentaliteit bij, waarna ze de toernooizeges aaneen regen. Uit Bollettieri's stal zijn onder anderen Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Venus en Serena Williams, Boris Becker en Mary Pierce afkomstig, die in archiefmateriaal allemaal voorbij komen.

Ruzie
De documentaire wordt opgeluisterd door talloze interviews, met onder anderen de inmiddels 86-jarige Bollettieri zelf en zijn voormalige pupillen. Zo komt ook Boris Becker aan het woord, die met behulp van Bollettieri zijn grote rivaal Agassi wist te verslaan. Agassi werkte zelf overigens niet mee aan de film: hij weigerde zijn voormalige coach nog te spreken nadat deze de samenwerking beëindigde.

De documentaire Love Means Zero is op vrijdag 12 juli om 22.45 uur te zien op NPO 2. Daarna kun je de documentaire Love Means Zero terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tennisdocumentaire Love Means Zero te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV