Vanavond op tv: start De smaak van Joël, tennisdocumentaire Love Means Zero en meer

Vanavond op tv: start De smaak van Joël, tennisdocumentaire Love Means Zero en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 12 juli

Kijktip :

Vanavond begint het nieuwe populairwetenschappelijke programma van culinair journalist Joël Broekaert, De smaak van Joël, waarin hij verschillende kookprocessen onderzoekt. Verder is onder meer de schitterende tennisdocumentaire Love Means Zero op tv. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 12 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Inside Saudi Arabia

Canvas
Canvas
20:30 uur

In de onthullende documentaire Inside Saudi Arabia onderzoekt de Britse verslaggever Basma Khalifa hoe het is gesteld met de vrouwenrechten in haar geboorteland Saoedi-Arabië. Ze bezoekt de familie die ze op jonge leeftijd achterliet in Saoedi-Arabië, dat nog altijd een streng islamitisch land is. Khalifa dompelt zich onder in het Saoedische leven en ze komt er al snel achter dat ze als westerse vrouw heel anders aankijkt tegen de strenge wetten in het land.


Nieuw: De smaak van Joël

NPO 2
NPO 2
21:10 uur

In het nieuwe programma De smaak van Joël reist culinair Joël Broekaert de wereld rond, op zoek naar bijzondere plekken waar hij iets unieks kan leren over een bepaald kookproces. Hij spreekt met wetenschappers, chefs en smaakmakers om meer te weten te komen over zes kookprocessen: garen, stollen, lucht toevoegen, aromatiseren, gisten en rijpen. In de eerste aflevering duikt Broekaert in het kookproces garen.


Start: Ewout &

RTL 5
RTL 5
21:30 uur

In het reportageprogramma Ewout & bezoekt presentator Ewout Genemans bijzondere mensen, die hem een kijkje achter deuren die normaal gesloten blijven geven. Over de hele wereld ontmoet hij mensen die hem verschillende problemen laten zien, zoals de moordpolitie in Rio de Janeiro en de keerzijde van een K-Pop-carrière. In de eerste aflevering gaat Genemans op reis naar Las Vegas, waar een duistere kant achter de luxe hotels, casino's en neonreclames schuilt.


Slot: Jaïr in Goed Gezelschap

NPO 1
NPO 1
21:35 uur

Jaïr Ferwerda werd bekend als razende reporter bij het programma Jinek, maar mocht zich ook wagen aan een eigen programma. Vanavond staat de laatste aflevering van Jaïr in goed gezelschap alweer op het programma. In deze serie bezoekt Ferwerda succesvolle en ondernemende Nederlanders. In de slotaflevering zijn dat vastgoedondernemer Maarten de Gruyter en Jasja Heijboer, eigenares van het dj-boekingskantoor Ace Agency.


Docu: Love Means Zero

NPO 2
NPO 2
22:45 uur

Het tennistoernooi Wimbledon nadert zijn climax, en dat is een goede reden om de schitterende tennisdocumentaire Love Means Zero te bekijken. Hierin wordt het verhaal van de eigenzinnige maar succesvolle tenniscoach Nick Bollettieri verteld. Hij leidde verschillende grote kampioenen op, onder wie Andre Agassi, Monica Seles, de zusjes Williams en Boris Becker. Bollettieri's carrière is echter ook omgeven door controverse: zo spreekt Agassi hem niet meer vanwege een conflict.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start De smaak van Joël, tennisdocumentaire Love Means Zero en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV