Documentaireserie Chasing the Moon van start op NPO 2}

Documentaireserie Chasing the Moon van start op NPO 2
De race naar de maan

Kijktip :

Niet alleen de wapenwedloop vormde een belangrijk onderdeel van de Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. In de jaren vijftig en zestig was er ook een heuse ruimtewedloop gaande: wie kon als eerste iemand op de maan zetten? De zesdelige docuserie Chasing the Moon duikt in die fascinerende geschiedenis.

50 jaar geleden
De VPRO heeft een logische reden om deze prachtige documentaireserie uit te zenden: het is op 20 juli precies vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zetten. Maar hoe verliep de aanloop naar de succesvolle vlucht van de Apollo 11? Regisseur Robert Stone laat het ruimtetijdperk zien in al zijn facetten: wetenschappelijke innovatie, visionaire denkbeelden, politieke berekening, mediashow en persoonlijk drama.

Nieuw beeldmateriaal
Het fragment dat Armstrong voet op de maan zet is wereldberoemd: "That's one small step for man, one giant leap for mankind." Regisseur Stone heeft echter ook veel nieuw beeldmateriaal verzameld, om de race naar de maan nog meer tot leven te brengen. Daarnaast zijn een aantal nieuw interviews te zien. Onder de geïnterviewden bevinden zich astronauten Buzz Aldrin, Frank Borman en Bill Anders, de vermaarde futurist en theoretisch fysicus Freeman Dyson en Sergei Chroesjtsjov.

De documentaireserie Chasing the Moon is van maandag 15 juli tot en met zaterdag 20 juli dagelijks om 22.40 uur te zien op NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaireserie Chasing the Moon van start op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV