Vanavond op tv: North Sea Jazz Festival en Floortje naar het einde van de wereld

Vanavond op tv: North Sea Jazz Festival en Floortje naar het einde van de wereld
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 13 juli

Kijktip :

NPO2 doet vanavond verslag van het North Sea Jazz Festival. Op NPO1 is er een herhaling te zien van de reis van Floortje Dessing naar de Thaise jungle en RTL4 start met de herhalingen van Praat Nederlands met me. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 13 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Reportage: Invloedrijke Amerikaanse gospelpriester

Canvas
Canvas
20:10 uur

T.D. Jakes is één van de meest invloedrijke gospelpriesters van de Verenigde Staten. Hij bouwde zijn eigen imperium uit en baadt in het geld. Kan je zakenman en priester tegelijk zijn?

Geld
Dat wil de Deense verslaggever Kristoffer Eriksen wel eens weten. T.D. Jakes wil hem ontvangen en hij mag alles vragen, als het maar niet over geld gaat.

Megakerk
Kristoffer gaat met Amy en Darian mee naar een dienst. Van T.D. Jakes. Die vindt plaats in The Potter's House. Een megalomaan gebouw van 17.000 vierkante meter met een prijskaartje van 45 miljoen dollar. De megakerk staat er dank zij vele schenkers zoals Amy en Darian. "Alles wat we krijgen is van God. We bedanken hem door 10 percent van alles wat we krijgen, af te staan."

Vage antwoorden
Jakes zelf woont in een huis van drie miljoen. Wanneer Kristoffer het over geld wil hebben, blijven de antwoorden vaag. "Ik heb wel door dat je erg intelligent bent. Je stelt steeds dezelfde vraag op een andere manier."


Floortje naar het einde van de Wereld: Thaise jungle

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Vanavond is de laatste aflevering in de reeks herhalingen van Floortje naar het einde van de wereld, het programma over mensen die een bijzonder bestaan leiden in de verste uithoeken op aarde.

Jungle
In Thailand bezoekt Floortje de 32-jarige Amerikaanse Cara Boccieri, die als kind al droomde van een leven in de jungle, zonder materiële zaken en het liefst met enige betekenis.

Hutje van bamboe
Dat leven vond ze in het verre noorden van Thailand, aan de grens met Birma. Hier woont ze in een klein hutje van bamboe en zet ze zich in voor de vele Birmese vluchtelingen die in het gebied wonen.Start: sMothered

TLC
TLC
21:00 uur

Moeders en dochters die elkaars beste vriendinnen zijn, is op zich niet zo opmerkelijk en gebeurt wel vaker. Maar soms gaan ze zo ver dat ze nagenoeg onafscheidelijk zijn en zelfs op elkaar lijken.

Overeenkomsten
Dat is te zien in het programma sMothered, waarin steeds een moeder en dochter centraal staan die wel erg veel overeenkomsten hebben. De afleveringen zijn elke zaterdag om 21:00 uur te zien op TLC.

Bekijk op welk kanaal TLC bij jouw tv-aanbieder te vinden is

Tweeling
Een van de verhalen is dat van de 59-jarige moeder Dawn en haar 28-jarige dochter Cher, die zo erg op elkaar lijken dat mensen weleens denken dat ze een tweeling zijn. Dawn doet er dan ook alles aan om er jong uit te blijven zien (inclusief botox) en ze dragen vaak dezelfde kleding.

Connectie
Ze voelen ook een vorm van connectie die lijkt op die van tweelingen, waarbij ze vaak dezelfde dingen leuk vinden.


Start: Praat Nederlands Met Me

RTL 4
RTL 4
21:35 uur

Vanaf vanavond wordt het programma Praat Nederlands Met Me elke zaterdag om 21:35 uur opnieuw uitgezonden op RTL 4.

Art
De komische quiz over alle nieuwe vormen van taal wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers.

Spraakverwarring
Het programma gaat over straattaal, kantoortaal, het taalgebruik in Whatsapp of communiceren met behulp van emojis, waar we tegenwoordig hele zinnen mee bouwen. Al deze vormen kunnen soms tot spraakverwarring leiden en dat zorgt in het programma voor hilarische momenten.

Teamcaptains
Onder begeleiding van Art strijden drie teams tegen elkaar in zes verschillende spelrondes. Elk team heeft een vaste teamcaptain. Dat zijn Georgina Verbaan, Jeroom Snelders en Martijn Koning (die afwisselt met Pieter Derks), samen met een gast-BN'er.

Het spel
De duo's met de meeste punten gaan door naar de finale en nemen het tegen elkaar op. Het duo dat wint, is het meest allround in alle vormen van taal.Start: Car SOS

National Geographic
National Geographic
22:00 uur

Monteur Fuzz Townshend en tv-presentator Tim Shaw gaan in Car SOS samen in Engeland op zoek naar beschadigde klassieke auto's, in de hoop de voormalige glorie te herstellen.

Verwaarloosde klassiekers
Met een strakke deadline om ervoor te zorgen dat de eigenaars niks merken, zien we hoe deze verwaarloosde klassiekers met een beetje liefde weer zo goed als nieuw worden. Een mooie serie voor liefhebbers van oldtimers

7 dagen
In het eerste deel van deze Car SOS-special proberen Tim en Fuzz een Land Rover te restaureren in 7 dagen. Het schema is loeizwaar en gast Ross Kemp probeert hen te helpen. De klok gaat lopen.


Verslag: North Sea Jazz 2019

NPO 2
NPO 2
22:40 uur

Vanavond en morgenavond is om 22:40 uur op NPO 2 een verslag te zien van North Sea Jazz. Met concerten, reportages, interviews en backstage-impressies.

Optredens
Onder meer Perez Cohen Potter Quintet, Toto, Macy Gray, The War and Treaty en Masego treden vanavond op. De presentatie is in handen van Winfried Baijens en Andrew Makkinga.


Docu: Kurt Cobain - Montage of Heck

LINK: /film/cobain-montage-of-heck

NPO 3
NPO 3
23:55 uur

Documentaire over het leven en de carrière van de Amerikaanse rockzanger Kurt Cobain (1967-1994). .

De legendarische muzikant Kurt Cobain was als kind begaafd, overgevoelig, hyperactief en meedogenloos perfectionistisch. Filmmaker Brett Morgen had toegang tot de persoonlijke archieven van Cobain en trof een schat van nieuw materiaal aan, die het turbulente leven van Cobain documenteert en zijn compromisloze creatieve geest laat zien. Getuigenissen van onder andere Cobains moeder en zus, zijn weduwe Courtney Love, ex-vriendin Tracy Marander, ex-bandlid Krist Novoselic en Cobains eigen woorden wisselen elkaar af.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: North Sea Jazz Festival en Floortje naar het einde van de wereld of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen