Recensie: Stuber is actiekomedie waar alleen taxidienst Uber blij van wordt

Recensie: Stuber is actiekomedie waar alleen taxidienst Uber blij van wordt
Dave Bautista en Kumail Nanjiani missen chemie en humor

Film :

Donderdag 11 juli 2019 is de nieuwe actiekomedie Stuber in première gegaan in de Nederlandse bioscopen. Het had zo leuk kunnen zijn: bruut en softie komen elkaar tegen in een Uber taxi. Het contrast in karakters vormt geen chemie en dat is nou net de sleutel tot succes. Lees hier de filmrecensie van Stuber.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Macho en softie
Vic Manning, een uit de kluiten gewassen agent, probeert de misdadiger op te sporen die verantwoordelijk is voor een genadeloze slachting. Hij gebruikt de Uber-chauffeur Stu om hem door Los Angeles rond te laten rijden op zoek naar de man. Wat volgt is een gewelddadige klopjacht met alle gevolgen van dien.

Dave Bautista en Kumail Nanjiani in de film Stuber

Beoordeling van Gids.tv
Met het zien van de hele aardig trailer (bevat ook de leukste momenten) krijg je toch zin in deze buddy cop film, die zo lijkt weggelopen uit de jaren '80. Op papier zou het moeten werken: een actiekomedie met de reus Dave Bautista en Kumail Nanjiani in de hoofdrol. Maar niets lijkt minder waar: De grappen slaan stuk voor stuk dood als je biertje in een te drukke kroeg. De boel wordt nooit heel grappig en spannend, maar eerder saai, flauw en vervelend. Terwijl acteur Kumail Nanjiani in de film The Big Sick een ontzettend leuk karakter neerzet, wordt het hier zelden goed. En dan kan een forse trap op het gaspedaal de film echt niet meer redden. Waarschijnlijk is wachten op de on-demand release voor de genreliefhebbers op een regenachtige maandagavond een beter idee.

Cast
Naast Dave Bautista (Avengers: Endgame) en Kumail Nanjiani (Men in Black: International) zijn ook Karen Gillan (Jumanji: Welcome to the Jungle) en Natalie Morales (Battle of the Sexes) te zien in de deze film. Deze productie is geregisseerd door Michael Dowse (The F Word).

Stuber is vanaf 11 juli 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Komedie, Actie. Tijdsduur: 93 minuten. IMDb-score 6,0.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Stuber is actiekomedie waar alleen taxidienst Uber blij van wordt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV