Vanavond op tv: start De slimste mens, de Nijmeegse Vierdaagse op SBS 6 en meer

Vanavond op tv: start De slimste mens, de Nijmeegse Vierdaagse op SBS 6 en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 15 juli

Kijktip :

Het kijkcijferkanon van NPO 2 keert weer terug: De slimste mens. Presentator Philip Freriks en allesweter Maarten van Rossem leggen de kandidaten weer het vuur aan de schenen. Verder begint op SBS 6 De Vierdaagse 2019. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 15 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: De slimste mens

NPO 2
20:25 uur

Vanavond begint alweer het veertiende seizoen van De slimste mens, de succesformule van NPO 2. Er is weinig reden om aan het format te sleutelen: presentatr Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem keren terug, en er is opnieuw een blik met semi-bekende Nederlanders opengetrokken die allerlei vragen moeten beantwoorden. In de eerste aflevering zijn dat radio-dj Bram Krikke, Taarten van Abel-presentator Siemon de Jong en RamBam-presentatrice Sophie Frankenmolen.


Start: Beter laat dan nooit

RTL 4
20:30 uur

RTL kiest ervoor om vanaf vanavond het realityprogramma Beter laat dan nooit te herhalen. Dat is niet meer dan terecht, want het schitterende programma zorgde vorig jaar zomer voor hilarische televisie. Olcay Gulsen reist naar Zuidoost-Azië met vier tv-legendes: Willibrord Frequin, Peter Faber, Gerard Cox en Barrie Stevens. De reis kent grappige hoogtepunten, maar er is ook ruimte voor diepgaande en ontroerende gesprekken met een lach en een traan.


Andere Tijden special: 100 jaar verkeer

NPO 2
21:10 uur

Met het enorme fileprobleem van tegenwoordig vergeten we bijna dat er ook een tijd was dat een voorbij rijdende auto een bezienswaardigheid was. In het jaar 1900 waren er namelijk slechts 200 auto's in ons land. In deze special van Andere Tijden is te zien hoe dorpen en steden absoluut niet voorbereid waren op de explosie van automobilisten. De auto werd zelfs omschreven als "een nieuw monster op de weg" en "een gevaar voor de mensheid".


Nieuw: Chasing the Moon

NPO 2
22:45 uur

Op 20 juli is het vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Een legendarische gebeurtenis, waar de zesdelige documentaireserie Chasing the Moon op terugblikt. Het was de climax van de 'space race', een ander aspect waar de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie elkaar tijdens de Koude Oorlog in bevochten. De documentaire komt onder meer met nooit eerder vertoonde beelden en nieuwe interviews met de hoofdrolspelers.


Nieuw: De Vierdaagse 2019

SBS 6
23:30 uur

Laat op de avond begint De Vierdaagse 2019 op SBS 6, waarin Hart van Nederland-presentatrice Evelien de Bruijn verslag doet van de Vierdaagse van Nijmegen. Morgen (dinsdag 16 juli) zullen de wandelaars voor dag en dauw opstaan om te beginnen aan hun tocht. Elke dag zijn om 23.30 uur de hoogtepunten van de urenlange wandeltocht te zien. De Bruijn neemt een kijkje achter de schermen en spreekt met deelnemers, die de meest uiteenlopende en bijzondere verhalen hebben.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV