Special Het jaar 1969 gaat 50 jaar terug in de tijd

Special Het jaar 1969 gaat 50 jaar terug in de tijd
Terugblik op legendarisch jaar

Kijktip :

Het jaar 1969 was zo'n bijzonder jaar dat de NPO heeft besloten er een speciale uitzending van een uur aan te wijden. In Het jaar 1969 gaat presentator Herman van der Zandt vijftig jaar terug in de tijd, samen met een aantal bekende Nederlanders voor wie 1969 een kantelpunt betekende.

Van Woodstock naar de maan
Op cultureel gebied blijft 1969 een mijlpaal. Het legendarische rockfestival Woodstock vond plaats, waar bijna elke zichzelf respecterende artiest van die tijd stond. Een kleine greep uit de line-up: Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin, Creedence Clearwater Revival, Santana, de Grateful Dead, Jefferson Airplane, Joe Cocker en The Band. Op een ander gebied werden ook letterlijk nieuwe hoogten bereikt: Neil Armstrong zette voet op de maan.

Nederlandse folklore
Terwijl in de Verenigde Staten barrières werden doorbroken door films als Easy Rider en The Wild Bunch begon in Nederland een inmiddels legendarische tv-serie: 't Schaep met de 5 pooten. Van der Zandt presenteert de special vanuit een bruine kroeg, een verwijzing naar de beroemde serie. Daar ontmoet hij onder anderen George Baker (die in '69 doorbrak met 'Little Green Bag').

Pubquiz
Ook komen Lenny Kuhr (winnaar van het Songfestival), Mini & Maxi (begonnen als duo) en Koos Postema (eerste uitzending van zijn baanbrekende programma Een groot uur U) langs. Van der Zandt daagt zijn gasten ook uit met een heuse pubquiz over dat bijzondere jaar 1969. Daarnaast zijn er enkele reportages over belangrijke gebeurtenissen en evenementen.

De special Het jaar 1969 is op dinsdag 16 juli om 21.10 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna Het jaar 1969 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Special Het jaar 1969 gaat 50 jaar terug in de tijd of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen