Recensie: Richard Says Goodbye met Johnny Depp als terminaal zieke professor

Recensie: Richard Says Goodbye met Johnny Depp als terminaal zieke professor
Optimaal genieten, is dat gek of geniaal?

Film :

Op 1 augustus gaat de cynische komedie- en dramafilm Richard Says Goodbye (ook bekend als The Professor) in première in de Nederlandse bioscopen. Donkere wolken pakken zich samen als Richard te horen krijgt dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft. Zijn besluit: geen slachtoffer zijn, maar flink de bloemetjes buiten zetten. Gids.tv kreeg de unieke kans om de film al te zien. Lees hier de filmrecensie van Richard Says Goodbye.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Laatste levensfase
Het verhaal gaat over een professor wiens leven op zijn kop komt te staan na een onverwachte diagnose. Hij besluit dat het leven te kort is om volgens de regels te leven en doet er alles aan om elke dag alles uit het leven te halen. Hij vertelt zijn vrouw en dochter niets en gaat helemaal los met drank, drugs en veel seks.

Johnny Depp in in de film 'The Professor'

Beoordeling van Gids.tv
Wat een opluchting om topacteur Johnny Depp eens te zien in een 'normale' rol zonder make-up, rare personages en een piratenschip. We hebben Depp nog nooit gezien in de rol van een ernstig zieke man die niet weet hoe hij daar mee om moet gaan. Deze film gooit er een behoorlijke schep cynische, zwarte humor tegenaan, waardoor mensen wellicht zullen afhaken. Toch biedt het verhaal een aantal goed gevonden plotelementen en zelfs een paar levenslessen. Geniet jij wel van het leven en haal je er alles uit wat erin zit? Ben je een liefhebber van sarcastische humor met Johnny Depp en Rosemarie DeWitt (die zijn vrouw speelt), dan is dit wel een bezoekje aan de bioscoop waard.

Cast
Naast Johnny Depp (Murder on the Orient Express) en Rosemarie DeWitt (La La Land) zijn ook Odessa Young (A Million Little Pieces) en Danny Huston (Stan & Ollie) te zien in Richard Says Goodbye. Deze film is geregisseerd door Wayne Roberts (Katie Says Goodbye).

Richard Says Goodbye is vanaf 1 augustus 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Komedie. Tijdsduur: 91 minuten. IMDb-score: 6,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV