In naam van het volk portretteert Zuid-Amerikaanse dictators

In naam van het volk portretteert Zuid-Amerikaanse dictators
Erik Dijkstra onderzoekt controversiële leiders

Kijktip :

In de nieuwe documentaireserie In naam van het volk portretteert presentator Erik Dijkstra een aantal strijdende Zuid-Amerikaanse leiders. Zij beloofden hun volk te bevrijden, maar groeiden later vaak zelf uit tot nieuwe dictators die hun bevolking onderdrukten.

Gewelddadige geschiedenis
Zuid-Amerika kent een uiterst bloedige en gewelddadige geschiedenis. Lange tijd werd het continent gecontroleerd door de Portugezen en de Spanjaarden, maar vooral in de tweede helft van de twintigste eeuw stonden strijdvaardige leiders op die hun volk een betere toekomst beloofden. Deze serie portretten van onder anderen Hugo Chavez, Fidel Castro, Desi Bouterse, Pablo Escobar, Evo Morales en Evita Perón laat zien hoe veel van hen zelf uitgroeiden tot onderdrukkers.

Populisten
Eén ding hebben alle leiders met elkaar gemeen: als ze eenmaal de macht hebben, waren de leiders vaak niet meer op de democratische manier te verdringen. Met populistische uitspraken wisten ze hun volk te indoctrineren. Ook hier in Nederland gaat het vaak over populisme: politici als Geert Wilders en Thierry Baudet zeggen ook dat ons volk bevrijd moet worden, van Europa en immigratie. Wat gebeurt er als zo'n leider zijn macht niet meer uit handen geeft?

De documentaireserie In naam van het volk is vanaf dinsdag 16 juli wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van In naam van het volk terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op In naam van het volk portretteert Zuid-Amerikaanse dictators of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen