Vanavond op tv: start Het gevoel van de Vierdaagse, docuserie In naam van het volk en meer

Vanavond op tv: start Het gevoel van de Vierdaagse, docuserie In naam van het volk en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 16 juli

Kijktip :

Niet alleen begint vanavond Het gevoel van de Vierdaagse op NPO 1, er is ook een special te zien over Het jaar 1969. Verder begint de nieuwe documentaireserie van Erik Dijkstra, In naam van het volk. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor Tuesday 16 July.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Het gevoel van de Vierdaagse

NPO 1
NPO 1
19:05 uur

De NPO volgt traditioneel de Nijmeegse Vierdaagse in het programma Het gevoel van de Vierdaagse. Elke dag is rond 19.05 uur een overzicht van die dag te zien. Fons de Poel en Sander de Kramer doen verslag van het grootste wandelevenement van de wereld, waaraan mensen met allerlei bijzondere verhalen meedoen. In speciale minireportages zoomt het programma in op een aantal wandelaars, die vertellen over het lopen, de liefde, het lijden en het leven.


Special: Het jaar 1969

NPO 1
NPO 1
21:10 uur

Het zal je wellicht niet ontgaan: het is deze week precies vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Maar wat gebeurde er nog meer in dat iconische jaar 1969? In de special Het jaar 1969 blikt presentator Herman van der Zandt samen met een aantal Nederlandse hoofdrolspelers terug. George Baker, Lenny Kuhr, Mini & Maxi en Koos Postema komen langs en spelen ook een pubquiz over 1969.


Nieuw: In naam van het volk

NPO 2
NPO 2
21:15 uur

Presentator Erik Dijkstra gaat op reis naar Zuid-Amerika, om daar de strijdlustige geschiedenis van het continent te onderzoeken voor de nieuwe documentaireserie In naam van het volk. Geen enkel ander continent kende zoveel revolutionairen, die hun volk een betere toekomst beloofden maar vervolgens zelf uitgroeiden tot onderdrukkers: van Hugo Chavez en Fidel Castro tot Desi Bouterse en Pablo Escobar, maar ook Evo Morales en Evita Perón.


Nieuw: De grote verbouwing (Australië)

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

De Britse versie van De grote verbouwing, gepresenteerd door Kevin McCloud, is al jaren een succes op televisie. Er is echter ook een Australische versie. Elke dinsdag zendt SBS 6 om 21.30 een nieuwe aflevering uit, waarin presentator Peter Maddison de ambitieuze projecten van Australiërs volgt. Ze hebben besloten het huis van hun dromen te bouwen, maar krijgen onherroepelijk te maken met zowel successen als tegenslagen.


Nieuw: Picnic at Hanging Rock

Canvas
Canvas
21:55 uur

Vanaf vanavond zendt Canvas de zesdelige serie Picnic at Hanging Rock uit. Elke week is rond 22.00 uur een dubbele aflevering te zien. De serie is een adaptatie van het gelijknamige boek van Joan Lindsay, dat in 1975 al op meesterlijke wijze werd verfilmd door Peter Weir. De serie draait om de mysterieuze verdwijning van drie schoolmeisjes en hun gouvernante bij het Hanging Rock-gebergte, en de gevolgen hiervan voor de andere studentes, hun families en de medewerkers van het Appleyard College.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Het gevoel van de Vierdaagse, docuserie In naam van het volk en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen