Verslag van herdenking MH17 op NPO 2

Verslag van herdenking MH17 op NPO 2
Vijf jaar na vliegramp

Kijktip :

Op 17 juli is het vijf jaar geleden dat de verschrikkelijke vliegramp met de MH17 plaatsvond. Op 17 juli 2014 werd het vliegtuig door pro-Russische rebellen uit de lucht geschoten met een BUK-raket. Bij de ramp kwamen 196 Nederlanders om het leven. Een verslag van de herdenking is te zien op NPO 2.

Nationaal monument
In Park Vijfhuizen, in de buurt van Schiphol, is een speciaal herinneringsbos geplant, waar ook het Nationaal Monument MH17 zich bevindt. Daar wordt op woensdag 17 juli de ramp herdacht in aanwezigheid van onder anderen de nabestaanden, premier Mark Rutte en de ambassadeurs van de zeventien landen waar de slachtoffers vandaan kwamen. De uitzending wordt gepresenteerd door Jeroen Overbeek.

Programma
Het belangrijkste moment van de herdenking is het voorlezen van alle 298 namen van de dodelijke slachtoffers. Verder is er muziek en zang, houdt premier Rutte een toespraak en wordt de herdenking afgesloten met een defilé, waarbij bloemen bij het monument worden gelegd. De vijfde herdenking vindt kort na een nieuwe update van het onderzoek plaats, waarbij ook de namen van vier belangrijke verdachten zijn gepresenteerd.

Documentaire
Later op de avond, om 21.10 uur, zendt NPO 2 de documentaire De oorlog is Oud Ade binnengekomen, vijf jaar na MH17 uit. Twee jonge slachtoffers van de MH17-ramp, het koppel Truike Heemskerk en Erik van der Poel, komt uit het kleine, oer-Hollandse dorpje Oud Ade (Zuid-Holland). Het dorpje kent een enorm saamhorigheidsgevoel, en de dood van de twee jonge dorpsgenoten kwam hard aan. Hoe gaat het vijf jaar later met de nabestaanden en dorpelingen?

De herdenking van de ramp met de MH17 is op woensdag 17 juli om 18.55 uur te zien op NPO 2. De documentaire De oorlog is Oud Ade binnengekomen, vijf jaar na MH17 wordt dezelfde avond om 21.10 uur uitgezonden op NPO 2.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Verslag van herdenking MH17 op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen