50 jaar maanlanding: documentaire Mission to Saturn

50 jaar maanlanding: documentaire Mission to Saturn
Docu over Saturnus op National Geographic

Kijktip :

National Geographic besteedt deze hele week uitgebreid aandacht aan het 50-jarig jubileum van de eerste maanlanding. Op donderdag 18 juli is een documentaire over één van de planeten te zien: Mission to Saturn: Inside the Rings staat in het teken van Saturnus.

Ruimtevaart
Het zal je niet ontgaan zijn dat het deze week 50 jaar geleden is dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. De ruimtevaart staat weer volop in de aandacht, en welke zender kan hier beter aandacht aan besteden dan National Geographic? In Mission to Saturn wordt ingezoomd op Saturnus, vanwege de ringen waarschijnlijk één van de bekendste planeten.

Verdwenen
De mens stuurt robots steeds verder weg de ruimte in, en Saturnus is ook al geen onontgonnen gebied meer. Het onderzoek ging echter niet zonder slag of stoot: in 2017 verdween de Cassini, het grootste interplanetaire ruimtvoertuig dat NASA ooit bouwde, in de atmosfeer van Saturnus. Het voertuig verzamelde al dertien jaar informatie over de planeet.

De documentaire Mission to Saturn: Inside the Rings is op donderdag 18 juli om 22.00 uur te zien op National Geographic.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op 50 jaar maanlanding: documentaire Mission to Saturn of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV