Geweldige misdaadthriller A History of Violence op Canvas

Geweldige misdaadthriller A History of Violence op Canvas
Vlaamse zender blijft strooien met filmtoppers

Kijktip :

Het blijft genieten op de Vlaamse zender Canvas. Bijna dagelijks is er een topfilm op te zien, en vanavond (donderdag 18 juli) is dat niet anders. Dit keer kun je kijken naar de geweldige misdaadthriller A History of Violence, met een fantastische Viggo Mortensen in de hoofdrol.

Het verhaal
Mortensen speelt Tom Stall, een rustige en beschaafde man die met zijn vrouw Edie (Maria Bello) en hun twee kinderen in een klein Amerikaans stadje woont. Tom is de vriendelijke eigenaar van een restaurant, maar als er op een avond twee overvallers binnenstappen verandert hij tot ieders verbazing in een kille en bedreven moordenaar. Het stadje beschouwt hem als een held, maar een aantal louche types menen in hem een voormalige gangster zien.

Acteerwerk van de bovenste plank
A History of Violence is voor regisseur David Cronenbergs doen redelijk mainstream; de Canadese filmmaker tekende eerder voor obscure juweeltjes als Videodrome, The Dead Zone en The Fly. In deze film kan Cronenberg rekenen op fantastisch acteerwerk van zijn hoofdrolspelers: Mortensen en Bello spelen als het geplaagde stel de pannen van het dak, terwijl in de bijrollen een gehavende Ed Harris als angstaanjagende gangster en de voor een Oscar genomineerde William Hurt schitteren. De film kreeg ook nog een Oscarnominatie voor het scenario.

A History of Violence (2005) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op donderdag 18 juli om 21.05 uur te zien op Canvas.

Ed Harris in A History of Violence

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geweldige misdaadthriller A History of Violence op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV