Carice van Houten genomineerd voor een Emmy voor haar rol in Game of Thrones

Carice van Houten genomineerd voor een Emmy voor haar rol in Game of Thrones
Melisandre één van de helden van het laatste seizoen

Nieuws :

Het laatste seizoen van Game of Thrones mag dan wel tot miljoenen boze fans hebben geleid (bijna 1,7 miljoen mensen ondertekenden een petitie om het slotseizoen opnieuw te maken), Carice van Houten maakt wél mooi kans op een Emmy, de belangrijkste televisieprijs ter wereld.

Eerste nominatie
Het is de eerste keer dat Van Houten kans maakt op een Primetime Emmy: de Nederlandse actrice is genomineerd in de categorie 'Outstanding Guest Actress in a Drama Series'. Ondanks het matig ontvangen laatste seizoen is Game of Thrones in de belangrijkste categorieën maar liefst zeventien keer genomineerd. Daarnaast kreeg de serie nog een hele horde aan nominaties voor de technische aspecten.

Concurrentie
In haar categorie krijgt Van Houten concurrentie van Laverne Cox (Orange Is the New Black), Cherry Jones (The Handmaid's Tale), Phylicia Rashad (This Is Us) en twee acteergrootheden: Jessica Lange (American Horror Story: Apocalypse) en Cicely Tyson (How to Get Away with Murder). Veel van Van Houtens collega's zijn overigens ook genomineerd: Kit Harington, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Gwendoline Christie, Lena Headey, Sophie Turner en Maisie Williams maken kans op een Emmy.

Heldin
Van Houtens personage Melisandre was lange tijd één van de meest gehate karakters uit de hele serie, met haar befaamde uitspraak "the night is dark and full of terrors", maar in het laatste seizoen groeide ze uit tot één van de redders in nood. De mensheid werd ernstig bedreigd door de White Walkers, maar uit het niets kwam Melisandre aanrijden op haar paard en gebruikte ze haar magie om de zombies af te stoppen. Ze was maar kort in beeld, maar maakte een onvergetelijke indruk.

De uitreiking van de 71ste Primetime Emmy Awards is op 22 september 2019.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Carice van Houten genomineerd voor een Emmy voor haar rol in Game of Thrones of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen