Keuringsdienst van waarde: wat is toch die BBQ-smaak?

Keuringsdienst van waarde: wat is toch die BBQ-smaak?
Consumentenprogramma op onderzoek

Kijktip :

In de vier afleveringen van dit seizoen besteedt het consumentenprogramma Keuringsdienst van waarde aandacht aan vier smaken die de Nederlandse keuken hebben bestormd, en inmiddels niet meer weg te denken zijn: kerrie, mokka, vanille en, in deze aflevering, BBQ.

Wirwar aan smaken
Tegenwoordig worden de gekste smaken en producten aan de barbecue gelinkt. Denk bijvoorbeeld aan de rijstwafels met barbecue-smaak, de Lays-chips Barbecue Ham, de Calvé-saus Barbecue of andere sauzen die als 'American BBQ' worden aangeprezen. Maar hoe kunnen we de échte BBQ-smaak nou typeren?

Rook of vuur?
Elke Nederlander weet dat een barbecue gepaard gaat met een unieke smaak: het is vaak vlees met een beetje een rokerige smaak, maar proef je misschien ook wel het vuur? Aan de productontwerpers de taak om deze bijzondere smaakervaring in een chipje of borrelnoot die waarschijnlijk nooit in de buurt van een barbecue is geweest. Hoe doe je dat?

Keuringsdienst van waarde over de BBQ-smaak is op donderdag 18 juli om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Keuringsdienst van waarde: wat is toch die BBQ-smaak? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen