Briljante horrorcomedy Zombieland op tv

Briljante horrorcomedy Zombieland op tv
Hilarische film te zien op Spike

Kijktip :

Vanavond (19 juli) zendt de Nederlandse zender Spike de briljante horrorcomedy Zombieland uit. De film weet vakkundig een paar grote valkuilen te vermijden: de balans tussen horror en comedy is nagenoeg perfect, en met het acteerwerk zit het ook wel snor.

Spike vind je bij KPN op kanaal 13, bij Ziggo op kanaal 16 en bij T-Mobile op kanaal 19.

Het verhaal
Twee maanden vóór het begin van het verhaal zorgde de gekke koeienziekte, die was overslagen op de mensheid, ervoor dat de volledige Amerikaanse bevolking veranderde in bloeddorstige zombies. Zoals in elke horrorfilm is er een groepje overlevers. Het gemêleerde gezelschap, bestaande uit twee mannen en twee jonge zusjes, begint aan een doldwaze roadtrip door de Verenigde Staten, waarbij ze alles in het werk moeten stellen om het ondode gespuis van zich af te houden. De onderlinge verschillen leiden echter tot de nodige wrijving binnen het clubje.

Geweldig viertal
Bij een film als deze is de kwaliteit van de acteurs van levensbelang, zeker als je maar zo weinig 'speaking parts' (rollen met tekst) in het script hebt. Gelukkig had regisseur Ruben Fleischer de beschikking over vier toppers: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin vormen een hilarisch viertal, dat regelmatig in angstaanjagende situaties terechtkomt. De film heeft echter nog een prachtige rol voor de kijker in petto: een subliem gastoptreden van niemand minder dan Bill Murray.

Zombieland wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op vrijdag 19 juli om 20.30 uur te zien op Spike.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Briljante horrorcomedy Zombieland op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: kpn, verenigde staten, leiden, kwaliteit, mobile, horrorfilm, snor, ziggo, film, regisseur, bevolking, comedy, zombies, t-mobile, horror, zender, toppers, emma stone, woody harrelson, bill murray, mannen, jesse eisenberg, zombieland, werk, spike, hilarisch, imdb, roadtrip, gelukkig


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV