Inside the Black Market: waar komen onze nepspullen vandaan?

Inside the Black Market: waar komen onze nepspullen vandaan?
Onthullende reportage doet onderzoek

Kijktip :

De wereld van de nepproducten wordt alsmaar lucratiever. Van nepkledij en neptassen tot pillen: tegenwoordig wordt bijna alles 'vervalst'. Tijd om daar eens in te duiken, dacht ook de Britse onderzoeksjournaliste Livvy Haydock. Het resultaat is de onthullende reportage Inside the Black Market.

Negen miljard
Iedereen die ooit naar Zuid-Europa op vakantie is geweest kent het wel: in landen als Spanje, Italië en Turkije kun je overal nepproducten kopen, van voetbalshirts tot sieraden. Journaliste Haydock doet nu onderzoek naar de zwarte handel in haar land Groot-Brittannië. Ze komt erachter dat ook daar een levendige handel in nepproducten gaande is, die goed is voor meer dan negen miljard per jaar.

Gevaar
Uiteraard zorgt de handel in nepkleding en ander materieel bezit voor dalende inkomsten bij de 'normale' winkels. Er kleeft echter ook een groot gevaar aan de run op nagemaakte producten: tegenwoordig worden ook medicijnen 'vervalst'. Het is vaak de vraag wat er in die pillen zit, en daarom gaat Haydock langs bij de producenten van Xanax. Hier zijn al meer dan 200 mensen aan gestorven.

De reportage Inside the Black Market is op vrijdag 19 juli om 20.30 uur te zien op Canvas.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Inside the Black Market: waar komen onze nepspullen vandaan? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV