De smaak van Joël ontdekt het kookproces aromatiseren

De smaak van Joël ontdekt het kookproces aromatiseren
Joël Broekaert verkent manieren van koken

Kijktip :

In het culinaire onderzoeksprogramma De smaak van Joël gaat culinair journalist Joël Broekaert op onderzoek uit. Hoe bereiden we ons eten en welke kookprocessen komen daar allemaal bij kijken? In de tweede aflevering duikt hij in het proces van aromatiseren.

Dominant
Aroma's zijn zeer dominante smaakmakers, maar hoe komt dat eigenlijk? Broekaert gaat op ontdekkingsreis langs verschillende aroma's en doet zelfs een smaaktest met drie jonge experts. Ook reist hij naar het Verenigd Koninkrijk voor een bezoek aan The Fat Duck, één van de beste restaurants ter wereld.

Nostalgie
In The Fat Duck ziet Broekaert hoe aromatiseren op een heel nieuw level wordt gebracht. Er zijn namelijk eindeloze mogelijkheden als het op aromatiseren aankomt. Dit doen de chefs van The Fat Duck niet alleen om de gerechten lekkerder te maken, maar ook om een gevoel van nostalgie op te roepen. Dit lukt in ieder geval bij Broekaert, die teruggaat naar zijn jeugd.

De tweede aflevering van De smaak van Joël is op vrijdag 19 juli om 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van De smaak van Joël terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op De smaak van Joël ontdekt het kookproces aromatiseren of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV