Augustus is Quentin Tarantino-maand op NPO 3

Augustus is Quentin Tarantino-maand op NPO 3
Elke vrijdag een topfilm

Nieuws :

Quentin Tarantino is één van de beroemdste en meest geroemde filmregisseurs van de laatste dertig jaar. Op 15 augustus komt zijn nieuwe film Once Upon a Time in Hollywood uit en daarom zendt NPO 3 vanaf vrijdag 9 augustus elke week een klassieke Tarantino-topper uit.

Lees hier onze ranglijst van de beste Quentin Tarantino-films.

9 augustus: The Hateful Eight (2015)
De laatste film die Tarantino regisseerde vóór Once Upon a Time in Hollywood was de western The Hateful Eight. Normaal gesproken zitten de films van Tarantino vol actie, maar dit keer kwam die actie vooral van de haarscherpe dialogen - iets waar de regisseur ook om bekend staat. De film speelt zich grotendeels op één locatie af, waar de spanningen tussen acht figuren steeds verder oplopen. Nog steeds zitten er een aantal typische Tarantineske geweldsuitbarstingen in de epische film met Oscarwinnende muziek van Ennio Morricone.

16 augustus: Reservoir Dogs (1992)
De film waarmee het allemaal begon voor Tarantino. Inmiddels heeft Reservoir Dogs een plekje verworven tussen de meest iconische en geroemde films van de jaren negentig, maar in 1992 kwam Tarantino als 'new kid on the block' uit het niets. Met dank aan acteur Harvey Keitel (die ook een rol speelde) kreeg de film een groter budget, maar nog altijd moest Tarantino het met beperkte middelen doen. Geweldige acteurs (Steve Buscemi, Michael Madsen en Tim Roth) en een iconische martelscène zijn de grote pluspunten van Reservoir Dogs.

23 augustus: Kill Bill Vol. 1 (2003)
NPO 3 sluit de maand augustus af met het tweeluik Kill Bill. In het eerste deel leren we The Bride (Uma Thurman) kennen, wiens bruiloft op een bloedbad uitliep. Nu wil ze wraak op de daders, die ze allemaal van haver tot gort kent - ze vormde met hen een groep getalenteerde huurmoordenaars. Kill Bill Vol. 1 zit boordevol waanzinnige actie, die Tarantino baseerde op martial arts-films uit Azië. Mede daarom is er een belangrijke rol weggelegd voor de Aziatische filmster Sonny Chiba, die The Bride aan een zware training onderwerpt.

30 augustus: Kill Bill Vol. 2 (2004)
In het tweede deel doet Tarantino het allemaal wat rustiger aan. Er is meer tijd voor bezinning, waardoor het schrijftalent van de regisseur weer naar voren komt. Opnieuw vloeiden er prachtige dialogen uit de pen van de filmmaker, die door acteurs Uma Thurman, Daryl Hannah en David Carradine smaakvol worden opgediend. Ondanks het relatieve gebrek aan actie een niet te missen vervolg op het eerste deel van Kill Bill.

Na de uitzending zijn alle films een week lang te zien op NPO Start. Reservoir Dogs is langer beschikbaar op NPO Start Plus.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV