Alle hoogtepunten San Diego Comic Con 2019

Alle hoogtepunten San Diego Comic Con 2019
Overzicht van alle trailers en aankondigingen

Nieuws :

Dit weekend vind San Diego Comic Con weer plaats. Het jaarlijkse evenement in San Diego, Californië brengt niet alleen alle stripboekfans over de hele wereld bij elkaar, maar bevat ook vaak belangrijke aankondigingen voor de nieuwste films, series, games en strips. Gids.tv geeft je een compleet overzicht van aankondigingen en trailers die op het evenement voorbij zijn gekomen.

Zondag 21 juli

De laatste dag, zaterdag (zondagnacht Nederlandse tijd) staat voornamelijk in het teken van het grote Marvel-panel, waarin alle plannen voor Phase 4 van de Marvel Cinematic Universe worden gelanceerd en verklaard.

Black Widow

Black Widow - 1 mei 2020

De eerstvolgende film in het MCU is, zoals verwacht, Black Widow. De film komt uit op 1 mei 2020. Regie is in handen van Cate Shortland, in de cast o.a. Scarlett Johansson, David Harbour, Rachel Weisz en Florence Pugh.

The Eternals

The Eternals - 6 november 2020

The Eternals is de nieuwste film uit de cosmic MCU. De film onderzoekt de levens van een groep onsterfelijke en oude helden. Chloe Zhao regisseert de film, in de cast o.a. Richard Madden, Kumail Nanjiani, Salma Hayek en Angelina Jolie. De film komt uit op 6 november 2020.

Shang-Chi: The Legend of the Ten Rings

Shang-Chi - 12 februari 2021

Shang-Chi is, net als The Eternals, een film met compleet nieuwe Marvel-karakters. Shang-Chi is een Chinese kung-fu held die het in deze film op gaat nemen met de Ten Rings, de organisatie van The Mandarin. Destin Daniel Cretton regisseert, in de voorlopige cast o.a. Simu Liu (Shang-Chi), Tony Chiu-Wai Leung (The Mandarin) en Awkwafina. 12 februari 2021 in de bioscoop

Doctor Strange: In the Multiverse of Madness

Doctor Strange - 7 mei 2021

Doctor Strange is ook terug, op 7 mei 2021. Scott Derrickson zit opnieuw in de stoel van de regisseur. Veel over de cast is er nog niet bekend, maar uiteraard is Benedict Cumberbatch er bij. Ook Elisabeth Olsen is er dit keer als Scarlet Witch, hopelijk in full power.

Thor: Love and Thunder

Doctor Strange - 5 november 2021

De laatste film uit Phase 4 is Thor 4, ofwel Thor: Love and Thunder. Opnieuw is Taika Waititi regisseur en zijn Chris Hemsworth en Tessa Thompson gecast. Maar er was nog een verrassing op het podium: Natalie Portman komt terug als Jane Foster! Op 5 november 2021 komt de film uit.

TV-series

Er komt ook een flink aantal Marvel tv-series aan op Disney+, de nieuwe Disney streaming service. Zo komt The Falcon & The Winter Soldier in het najaar van 2020, WandaVision en Loki in het voorjaar van 2021 en Marvel's What If en Hawkeye in het najaar van 2021.

Toekomst (Phase 5)

De toekomst van het MCU is ook rooskleurig met projecten als Blade (met Marhersha Ali), Fantastic Four en X-Men. Daarvan zijn de details verder nog onbekend.

Zaterdag 20 juli

De tweede dag (vrijdag, zaterdagnacht Nederlandse tijd) stond dit jaar vooral in het teken van twee grote panels (kleinere evenementen waarin de acteurs, schrijvers, regisseurs en producenten vragen van het publiek beantwoorden). Die van The Walking Dead en die van Game of Thrones.

Game of Thrones-panel


Game of Thrones heeft dit jaar, zoals zo'n beetje elk jaar de laatste jaren, weer een groot panel in de grote hal. Aan tafel zitten de schrijvers, producenten van het laatste seizoen en actrice Maisie Williams. Besproken worden zowel het laatste seizoen van de serie als de toekomstplannen van de franchise. Komt er nu wel een nieuwe serie of niet?

Walking Dead-panel


Het Walking Dead panel zat dit jaar vol verrassingen. Zo pakte ze dit jaar uit met een trailer voor het tiende seizoen van de serie en een mid-season trailer van het vijfde van de spin-off Fear the Walking Dead. En als bonus: een trailer voor de allereerste WD-film!

The Witcher


Het langverwachte geweld van The Witcher is dan eindelijk losgebarsten met deze eerste trailer. De serie verschijnt op Netflix en heeft Henry Cavill (Batman v Superman: Dawn of Justice) in de hoofdrol.

Overige trailers

Vrijdag 19 juli

Het driedaagse evenement begon op donderdag (vrijdagnacht Nederlandse tijd). Dit jaar vind ScareDiego, dus alle horroraankondigingen, al op de eerste dag gehouden. Daardoor kwamen belangrijke trailers ook vrijdag al online.

Crisis of Infined Earths (DC CW shows)

Brandon Rourth als Superman

Een bijzondere aankondiging tijdens het panel van de DC CW shows (Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl, Batwoman): In de nieuwe crossover Crisis of Infined Earths gaan er hele speciale dingen gebeuren. Iets wat alvast uit kon komen: de terugkeer van Brandon Routh-Superman! Brandon Routh, die nu de rol van The Atom op zich neemt, speelde in de eerste Superman-reboot de man van staal.

It: Chapter Two


De nieuwe trailer van It: Chapter Two ging donderdagavond in première op SDCC. Vrijdagochtend stond hij online. Ook gaven regisseur Andy Muschietti en een aantal castleden extra details. De film heeft 'trauma' als diepere laag. De meeste leden van de Losers Club hebben nog steeds last van nachtmerries over Pennywise de clown. Op het evenement ScareDiego, waar ook de trailer in première ging, werden ook scenes getoond van o.a. de Jade of the Orient Reunion en de bekende Fortune cookie-scene.

Top Gun: Waverick


Er komt dan ook eindelijk een nieuwe Top Gun! In Top Gun: Maverick, die in 2020 in de bioscopen zal verschijnen, speelt Tom Cruise opnieuw de hoofdrol. De regie is in handen van Joseph Kosinski (Tron).

:[img:google](url:"https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDQ1MWM4MzEt[email protected].V1.jpg" title:"Tom Cruise in Top Gun: Maverick, 2020")

Cats


En dan hebben we ook nog een (op zijn minst) bijzonder te noemen trailer van de nieuwe decemberfilm Cats. Met Taylor Swift, James Corden, Judie Dench, Ian McKellen, Rebel Wilson, Idris Elba en Jason Derulo heeft het wel een sterrencast, maar de cgi-katten zullen bij velen wel even moeten wennen.

:[img:google](url:"https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMTI0NDY2MWYt[email protected].V1_SX1777_CR0,0,1777,746_AL.jpg" title:"Jennifer Hudson in Cats, 2019")

We houden je het hele weekend op de hoogte van de gebeurtenissen in San Diego. Bekijk hier alles over de Comic Con.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV