Documentaire Ockels Erfenis is eerbetoon aan eerste Nederlandse astronaut

Documentaire Ockels Erfenis is eerbetoon aan eerste Nederlandse astronaut
Het leven van Wubbo Ockels

Kijktip :

Dit weekend blijft in het teken staan van het 50-jarig jubileum van de eerste maanlanding. Op zondag 21 juli besteedt NPO 2 aandacht aan de eerste Nederlander in de ruimte: Wubbo Ockels. In Ockels Erfenis zien we wat hij voor de ruimtevaart betekend heeft.

Pionier
Wubbo Ockels was de pionier onder de Nederlandse ruimtevaarders en nog altijd een voorbeeld voor velen. Nadat hij onze planeet vanuit de ruimte had gezien, kwam hij tot de conclusie dat we alles in het werk moeten stellen om de kwetsbare Aarde te behoeden voor de ondergang. Het was zijn missie om dit gedachtegoed over te dragen.

Duurzaam
Ockels (1946-2014) heeft zich gedurende zijn leven met hart en ziel ingezet voor een duurzame wereld, maar dat ging zo ver dat hij er ook een prijs voor moest betalen. Zijn familie zag hem steeds minder en voelde zich verwaarloosd door de door velen aanbeden astronaut. Tegelijkertijd joeg hij met zijn obsessieve gedrag collega's tegen zich in het harnas.

De documentaire Ockels Erfenis is op zondag 21 juli om 19.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna Ockels Erfenis terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire Ockels Erfenis is eerbetoon aan eerste Nederlandse astronaut of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV