Tweede Indiana Jones-film uitgezonden door Veronica

Tweede Indiana Jones-film uitgezonden door Veronica
Wederom genieten van Harrison Ford

Kijktip :

Vanavond (zondag 21 juli) wordt het tweede deel van de Indiana Jones-reeks uitgezonden. Indiana Jones and the Temple of Doom wordt nog weleens vergeten tussen de meesterlijke delen één en drie, maar ook deze film is weer geweldig.

Het verhaal
Ook in Indiana Jones and the Temple of Doom belandt 'Indy' weer in de nodige levensgevaarlijke situaties. Dat begint al goed: in de eerste minuten van de film ontsnapt hij ternauwernood aan een Chinese maffiabaas. Samen met de weesjongen Short Round en nachtclubzangeres Willie Scott komt hij terecht in een Indisch dorpje, waar de uitgehongerde bevolking gelooft dat duivelse krachten hun kinderen hebben weggehaald nadat een heilige steen is gestolen. Indiana Jones besluit hen te helpen de steen en de kinderen terug te vinden.

Avonturenfilm bij uitstek
Raiders of the Lost Ark en Indiana Jones and the Last Crusade krijgen vaak de meeste lof toegezwaaid, maar dit tweede deel is eveneens een avonturenfilm bij uitstek. Harrison Ford is weer in topvorm, maar op het acteerwerk van bijrolspelers Kate Capshaw (de toekomstige vrouw van regisseur Steven Spielberg) en Jonathan Ke Quan valt nog wel wat aan te merken. Desalniettemin krijg je als kijker weer een heerlijke achtbaanrit voorgeschoteld, vol spannende momenten én iconische muziek van John Williams.

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zondag 21 juli om 20.30 uur te zien op Veronica.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Tweede Indiana Jones-film uitgezonden door Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV