Nieuwe reisserie Planeet Nigeria te zien op NPO 2

Nieuwe reisserie Planeet Nigeria te zien op NPO 2
Ikenna Azuike reist naar geboorteland

Kijktip :

Ikenna Azuike is bij het grote publiek nog relatief onbekend, maar hij heeft al wel een kleine schare fans opgebouwd als cabaretier en YouTuber. Nu mag hij voor BNNVara de nieuwe, zesdelige reisserie Planeet Nigeria presenteren, waarin hij teruggaat naar zijn geboorteland.

Ontdekkingsreis
Ikenna gaat op een wonderlijke ontdekkingsreis door zijn vaderland. Hij woont al jaren in Nederland en is daarom benieuwd hoe het met Nigeria gesteld is. Tijdens zijn reis ziet hij overal een ongeremd optimisme onder de Nigeriaanse bevolking en is hij getuige van de trots en veerkracht van het land. Ikenna ziet hoe zeer Nigeria zich heeft ontwikkeld sinds zijn vertrek.

Moeilijke toekomst
Desalniettemin gaat Nigeria een moeilijke toekomst tegemoet. Op dit moment wonen er al zo'n 200 miljoen mensen, maar in de komende jaren gaat het aantal inwoners nog veel verder omhoog. De verwachting is dat Nigeria over twintig jaar al even veel inwoners heeft als de Verenigde Staten (zo'n 325 miljoen), en aan het eind van deze eeuw zouden het er zelfs een miljard zijn.

De nieuwe reisserie Planeet Nigeria is vanaf maandag 22 juli wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Planeet Nigeria terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe reisserie Planeet Nigeria te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV