Vanavond op tv: start Trouwen in het buitenland, We zijn er bijna! en meer

Vanavond op tv: start Trouwen in het buitenland, We zijn er bijna! en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 juli

Kijktip :

Het mag dan wel komkommertijd zijn in televisieland, de avond van maandag 22 juli biedt genoeg nieuwe programma's. Op SBS 6 gaat Trouwen in het buitenland van start, terwijl kijkcijferhit We zijn er bijna! terugkeert op NPO 1. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 22 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Green Warriors

Canvas
Canvas
20:20 uur

Ook de Vlaamse zender Canvas heeft wat nieuws te bieden. Van maandag 22 tot en met woensdag 24 juli is de documentaireserie Green Warriors te zien, waarin een activistenteam drie grote milieuschandalen onder de aandacht brengt. In het Zuid-Amerikaanse Paraguay gaat de gigantische sojaproductie ten koste van de bossen, maar van over de hele wereld is vraag naar soja om het vee te voeden. De Green Warriors hopen een national debat op gang te brengen.


Nieuw: Trouwen in het buitenland

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

Op SBS 6 begint het nieuwe programma Trouwen in het buitenland, waarin vijf Nederlandse stellen koste wat kost over de grens in het huwelijk willen treden. Hier zitten echter wel de nodige haken en ogen aan. We volgen ze tijdens de voorbereidingen op hun sprookjesbruiloft: van de aankleding van de locatie tot het diner voor de gasten. Het levert hilarische situaties op, waarin de taalbarrière en de cultuurverschillen duidelijk naar voren komen.


Nieuw: Planeet Nigeria

NPO 2
NPO 2
21:10 uur

Nog meer nieuws: comedian en YouTuber Ikenna Azuike gaat in de nieuwe reisserie Planeet Nigeria op ontdekkingstocht door zijn geboorteland Nigeria. In het Afrikaanse land wonen op dit moment al 200 miljoen mensen, maar de komende jaren wordt het overbevolkingsprobleem groter en groter: over twintig jaar leven er net zoveel mensen als in de Verenigde Staten (zo'n 325 miljoen) en aan het eind van deze eeuw zelfs een miljard. Hoe is Nigeria veranderd?


Terug: We zijn er bijna!

NPO 1
NPO 1
21:15 uur

De liefhebbers van de heerlijke 'slow-tv' van Omroep MAX kunnen vanaf vanavond opnieuw hun hart ophalen. Dan begint een nieuw seizoen van We zijn er bijna!, een reisserie van een ander kaliber dan Planeet Nigeria. In We zijn er bijna! reizen we mee met een grote groep ouderen, die een roadtrip maakt door de Balkan. Ze verzamelen zich op een stadscamping bij Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Presentatrice Martine van Os gaat op pad met de ouderen.


Docu: De hoofdprijs

NPO 2
NPO 2
22:45 uur

Op de late avond zendt NPO 2 de documentaire De hoofdprijs uit, die de komst van het eerste en enige medicijn voor de progressieve spierziekte SMA volgt. SMA staat voor Spinale Musculaire Astrofie, een ziekte waardoor mensen iedere dag een deel van hun spierkracht verliezen en uiteindelijk overlijden. Het wondermedicijn is echter extreem duur, waardoor het niet aan de meeste patiënten is besteed. Een hele groep doodzieke mensen leeft hierdoor tussen hoop en wanhoop.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Trouwen in het buitenland, We zijn er bijna! en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV