Indrukwekkende documentaire Apocalypse: The Second World War op tv

Indrukwekkende documentaire Apocalypse: The Second World War op tv
Nooit eerder vertoonde beelden

Kijktip :

Vanaf dinsdag 23 juli zendt National Geographic de indrukwekkende, zesdelige documentaire Apocalypse: The Second World War uit, waarin de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog opnieuw wordt verteld. De documentaire bevat nooit eerder vertoonde beelden, die bovendien op fraaie wijze zijn ingekleurd.

Harde realiteit
Oorlogsbeelden in zwart-wit zijn vaak niet in staat om de harde realiteit van een verschrikkelijk conflict volledig over te brengen, maar bij ingekleurde beelden komen de gebeurtenissen hard binnen. Dat is precies wat er gebeurt in de documentaire Apocalypse: The Second World War: als kijker word je volledig meegezogen in de gebeurtenissen, die zijn gefilmd door journalisten, soldaten, verzetsstrijders en burgers.

Holocaust
De makers van de documentaire hebben er echter voor gekozen om ook fragmenten in het originele zwart-wit te laten. Dit zijn films waarin de Holocaust zichtbaar wordt: de beelden uit de vernietigingskampen zijn ook in zwart-wit al afschuwelijk genoeg. In de Franstalige documentaire, verteld door acteur Mathieu Kassovitz (of, in de Engels nagesynchroniseerde versie, Martin Sheen) komen onder meer de invasie van Polen en gruwelijke beelden van het getto van Lodz voorbij.

De documentaireserie Apocalypse: The Second World War wordt beoordeeld met een 8,9 op IMDb en is vanaf dinsdag 23 juli wekelijks om 21.00 uur te zien op National Geographic.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende documentaire Apocalypse: The Second World War op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV