Bizarre documentaire over sekteleider David Koresh op NPO 2

Bizarre documentaire over sekteleider David Koresh op NPO 2
Onheilsprofeet of oplichter?

Kijktip :

NPO 2 zendt de bizarre documentaire Waco: Madman or Messiah uit. Hierin staat de sekteleider David Koresh centraal, die zichzelf op jonge leeftijd uitriep tot de leider van de Branch Davidians, een religieuze sekte die zich afscheidde van de Zevendedagsadventisten.

Texas
David Koresh vestigde zich met een aantal Branch Davidians op een ranch in Waco, Texas. Wat zich daar precies afspeelde is grotendeels onbekend, maar in 1993 viel het Amerikaanse Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms (ATF) het pand aan om de daar aanwezige mensen naar buiten te krijgen. Koresh hield lang stand en onderhandelde maar liefst 51 dagen met onderhandelaars van de FBI.

Getroebleerd
Uiteindelijk vloog het pand in brand en kwamen er 76 sekteleden, waaronder een flink aantal kinderen, om het leven. Ook Koresh overleed, op 19 april 1993. De echte naam van Koresh was Vernon Wayne Howell. Hij kende een getroebleerde jeugd: Koresh werd geboren toen zijn moeder nog geen vijftien jaar was en hij werd gepest op school en misbruikt door zijn grootvader.

De tweedelige documentaire Waco: Madman or Messiah is op dinsdag 23 en woensdag 24 juli om 22.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt de documentaire Waco: Madman or Messiah terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bizarre documentaire over sekteleider David Koresh op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen