Schitterende Spaanse dramafilm Hable con ella op Canvas

Schitterende Spaanse dramafilm Hable con ella op Canvas
Oscarwinnaar van Pedro Almodóvar

Kijktip :

Op donderdag 25 juli zendt Canvas wederom (het mag bijna geen verrassing meer heten) een prachtige dramafilm uit: Hable con ella (Engelse titel: Talk to Her). De veelgeprezen Spaanse regisseur Pedro Almodóvar won er een Oscar voor Beste Scenario voor.

Het verhaal
In flashbacks wordt het verhaal van Benigno (gespeeld door Javier Cámara) en Marco (Darío Grandinetti) verteld. Beide mannen zijn tot over hun oren verliefd op een vrouw, maar beide vrouwen (vertolkt door Leonor Watling en Rosario Flores) liggen in coma. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wat er met de vrouwen is gebeurd. Ook ontstaat er een hechte band tussen Benigno en Marco, die met veel liefde voor de vrouwen zorgen. Naarmate het verhaal vordert heeft de realiteit echter een paar dramatische gebeurtenissen in petto.

Internationaal succes
Hable con ella groeide in 2002 uit tot een internationaal succes en werd wereldwijd overladen met prijzen en goede kritieken. Tot ieders verrassing dong de film tijdens de Oscaruitreiking, begin 2003, niet mee voor Beste Niet-Engelstalige film, maar in de categorieën Beste Regie en Beste Scenario. Allebei de nominaties (en de Oscar voor het scenario) gingen naar regisseur Pedro Almodóvar, en hij is dan ook de drijvende kracht achter de film: hij haalt het allerbeste uit zijn acteurs.

De film Hable con ella (2002) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb is op donderdag 25 juli om 21.05 uur te zien op Canvas.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schitterende Spaanse dramafilm Hable con ella op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV