Fenomenaal gevangenisdrama The Shawshank Redemption op tv

Fenomenaal gevangenisdrama The Shawshank Redemption op tv
Beste film aller tijden?

Kijktip :

Eens in de zoveel tijd keert hij terug op televisie, en elke keer is het weer een genot om naar te kijken: de filmklassieker The Shawshank Redemption. Op vrijdag 26 juli is het fenomenale gevangenisdrama weer te zien op RTL 8.

Het verhaal
We maken kennis met Andy Dufresne (Tim Robbins), een keurige bankier die wordt veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Hij houdt vol onschuldig te zijn, maar wordt zonder pardon achter de tralies gesmeten. Hij komt terecht in de Shawshank-gevangenis, waar hij al snel kennis maakt met het keiharde gevangenisleven. Op den duur weet hij echter het vertrouwen van zijn medegevangenen en de sadistische bewakers te winnen, en sluit hij een levenslange vriendschap met de voor moord veroordeelde Red (Morgan Freeman).

Beste film ooit?
Het is een vraag die altijd weer blijft opdoemen: wat is eigenlijk de beste film aller tijden? De filmsite IMDb geeft al jaren hetzelfde antwoord: The Shawshank Redemption. Ook de critici zijn al jaren lyrisch over de film, die begin 1995 werd genomineerd voor zeven Oscars. Tussen al het geweld van Forrest Gump en Pulp Fiction wist deze prachtige gevangenisfilm echter geen enkele nominatie te verzilveren. Desalniettemin is de film in elk opzicht perfect: het acteerwerk, scenario, camerawerk en de muziek zijn tot in de puntjes verzorgd.

The Shawshank Redemption (1994) wordt beoordeeld met een 9,3 op IMDb en is op vrijdag 26 juli om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fenomenaal gevangenisdrama The Shawshank Redemption op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV