Veelbesproken docu Voetbal is oorlog te zien op NPO 2

Veelbesproken docu Voetbal is oorlog te zien op NPO 2
Op bezoek bij voetbalclub Achilles '29

Kijktip :

De documentaire Voetbal is oorlog groeide in 2018 uit tot één van de meest besproken documentaires van het jaar. Vooral trainer Eric Meijers van Achilles '29, de club die gevolgd werd, moest het ontgelden vanwege zijn beroemde uitspraak "Wat hebben wij een kutkeeper".

Groesbeek
Achilles '29 komt uit het Gelderse Groesbeek en is al sinds jaar en dag verwikkeld in een concurrentiestrijd met plaatsgenoot De Treffers. In 2014 krijgt Achilles '29 de mogelijkheid om door te groeien naar het betaald voetbal, maar veel mensen in Groesbeek denken dat dat te hoog gegrepen is. De ambitieuze familie Derks zet echter onverbiddelijk door.

Problemen
Als de club eenmaal is omgeturnd tot betaald voetbal-club, stapelen de problemen zich op. Al vóór de overstap naar het professionele voetbal zat Achilles '29 in de schulden en trok het te weinig publiek, maar langzaam maar zeker rolt de sneeuwbal verder. Uiteindelijk lopen de emoties binnen de club hoog op en wordt het steeds lastiger om alle ballen (dorpsproblemen, pers, KNVB) in de lucht te houden.

De documentaire Voetbal is oorlog is op vrijdag 26 juli om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Voetbal is oorlog terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Veelbesproken docu Voetbal is oorlog te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV