Heerlijke feelgoodfilm Pride te zien op NPO 3

Heerlijke feelgoodfilm Pride te zien op NPO 3
Homo's en lesbiennes redden mijnwerkersstadje

Kijktip :

Tijdens de hete zomeravonden in het weekend heb je als tv-kijker eigenlijk geen zin in een adrenalineverhogende actiefilm: je hebt het al warm genoeg. Gelukkig biedt NPO 3 op zaterdagavond 27 juli uitkomst: daar is de heerlijke feelgoodfilm Pride te zien.

Het verhaal
De film speelt zich af tijdens de zomer van 1984. Groot-Brittannië zucht onder het strenge bewind van premier Margaret Thatcher. Homoseksuelen hebben het in die tijd nog altijd lastig, maar Mark Ashton (Ben Schnetzer) merkt dat de politie met andere zaken bezig is. Hij ontdekt dat er een grote mijnwerkersstaking gaande is in Wales, en hij besluit geld op te halen voor de families van de mijnwerkers. In eerste instantie moeten ze niets van de vrolijke homoseksuelen hebben, maar langzaam maar zeker worden ze opgenomen in de gemeenschap.

Feelgood
Het genre van de feelgood-film is voor een regisseur bijzonder gevaarlijk. De lijn tussen een goed verteld verhaal en een sentimenteel gedrocht is bijzonder dun. Gelukkig voegt Pride er ook een flinke scheut humor aan toe en filmmaker Matthew Warchus kan terugvallen op een geweldige cast, met onder anderen Dominic West, Imelda Staunton (genomineerd voor een BAFTA), Bill Nighy en Paddy Considine. Voeg daar een fantastische soundtrack (vooral de scène met 'Shame, Shame, Shame' van Shirley & Company is geweldig) aan toe en je hebt een topfilm.

De film Pride (2014) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op zaterdag 27 juli om 22.10 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV