Vanavond op tv: topfilm The Shawshank Redemption, start Meer dan goud en meer

Vanavond op tv: topfilm The Shawshank Redemption, start Meer dan goud en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 26 juli

Kijktip :

Vanavond kun je op tv onder meer genieten van de prachtige gevangenisfilm The Shawshank Redemption. Lekker onderuitgezakt op de bank, in de koele huiskamer een topfilm kijken: wie wil dat nou niet? Verder begint onder meer het nieuwe programma Meer dan goud. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 26 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Topfilm: The Shawshank Redemption

RTL 8
RTL 8
20:30 uur

Vanaf 20.30 uur kun je op RTL 8 genieten van de meesterlijke film The Shawshank Redemption. Inmiddels al vaak te zien geweest op televisie, maar het (opnieuw) bekijken meer dan waard. De film gaat over de keurige bankier Andy Dufresne (Tim Robbins), die wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij wordt veroordeeld tot tweemaal levenslang in de Shawshank-gevangenis. Daar maakt hij kennis met het gevangenisleven.


Muziekfeest: Mega Piraten Festijn 2018

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Sinds het prille begin van de Mega Piraten Festijnen, in 2004 in het kleine Overijsselse plaatsje Lemelerveld, zijn de piratenfeesten uitgegroeid tot een landelijk fenomeen dat qua populariteit zijn weerga niet kent. NPO 1 zendt een registratie van het Mega Piraten Festijn 2018 uit, dat werd gehouden in het Gelredome-stadion. Een keur aan Nederlandse artiesten komt langs, van Lee Towers tot Jan Smit en van George Baker tot Gerard Joling.


Nieuw: Meer dan goud

NPO 1
NPO 1
21:20 uur

In het nieuwe programma Meer dan goud verblijven zes oud-topsporters onder één dak. Ze hebben lange en openhartige gesprekken over het leven als topsporter én het leven na een topsportcarrière. Samen maken ze de balans op: wat heeft het sportleven ze gebracht? In de eerste aflevering staat oud-doelman Hans van Breukelen centraal. Hij boekte grote successen met PSV en het Nederlands elftal, maar kreeg ook tegenslagen te verwerken.


Docu: Voetbal is oorlog

NPO 2
NPO 2
22:45 uur

Op de late avond kun je op NPO 2 nog genieten van de veelbesproken documentaire Voetbal is oorlog. De camera's volgen de opkomst en ondergang van de amateurclub Achilles '29 uit het Gelderse Groesbeek. Ze zijn al jarenlang in een felle strijd verwikkeld met dorpsgenoot De Treffers, maar het is Achilles dat de overstap mag maken naar het betaald voetbal. De problemen stapelen zich echter al snel op, en de ondergang lijkt onvermijdelijk.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: topfilm The Shawshank Redemption, start Meer dan goud en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen