Andere Tijden Sport over voormalig topwielrenner Hennie Kuiper

Andere Tijden Sport over voormalig topwielrenner Hennie Kuiper
Twee keer tweede in de Tour de France

Kijktip :

Op zondag 28 juli komt een enerverende editie van de Tour de France ten einde. Een goede reden om 's avonds nog eens te kijken naar de aflevering van Andere Tijden Sport over voormalig topwielrenner Hennie Kuiper, die twee keer tweede werd in de Ronde van Frankrijk.

Aanvaller
In de jaren zeventig verscheen Kuiper op het mondiale wielertoneel, waar hij al snel faam verwierf als een geboren aanvaller. Hij won het WK op de weg in 1975 en werd Olympisch kampioen. Daarnaast kwam hij als eerste over de streep in de Ronde van Vlaanderen (1981), de Ronde van Lombardije (1981), Parijs-Roubaix (1983) en Milaan-San Remo (1985).

Geen Tourwinnaar
De Tour de France wist Kuiper echter nooit te winnen. In 1977 en 1980 kwam hij dichtbij: toen werd de Twentse wielrenner tweede. Vooral 1977 zal nog regelmatig pijn doen: toen stond Kuiper een paar dagen voor de finish in Parijs tweede in het algemeen klassement, op slechts acht seconden van de latere winnaar Bernard Thévenet. Bovendien won Kuiper op de Alpe d'Huez de zeventiende etappe.

De uitzending van Andere Tijden Sport over Hennie Kuiper is op zondag 28 juli om 22.55 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Andere Tijden Sport terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden Sport over voormalig topwielrenner Hennie Kuiper of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV