Heerlijke avonturenfilm Indiana Jones and the Last Crusade maandag op Net 5

Heerlijke avonturenfilm Indiana Jones and the Last Crusade maandag op Net 5
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Maandag (4 mei) is het derde deel uit de Indiana Jones-filmreeks te zien op Net 5, en dat is wederom genieten geblazen. Het niveau van Raiders of the Lost Ark (de eerste film) wordt heel dicht benaderd, mede dankzij een geweldige bijrol van Sean Connery. Je kunt Indiana Jones and the Last Crusade ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Opnieuw gaat archeoloog Indiana Jones (Harrison Ford) op zoek naar een bijzondere schat: de Heilige Graal. Hij krijgt namelijk te horen dat zijn vader, Henry Jones senior (Sean Connery), spoorloos verdwenen is tijdens zijn zoektocht naar dit bijzondere object. Het brengt Indy opnieuw naar een aantal bijzondere plekken; uiteindelijk vindt hij zijn vader terug, waarna ze samen van de ene in de andere hachelijke situatie vallen. Ook dit keer krijgt de familie Jones namelijk te maken met agressieve en hebberige nazi's.

Groot succes
Net als de eerste twee delen bleek ook de derde Indiana Jones-film een groot succes te zijn. Indiana Jones and the Last Crusade is weer een tikkeltje beter dan het tweede deel, mede dankzij de inbreng van acteerveteraan Sean Connery. Hij en Harrison Ford hebben de nodige hilarische onderonsjes, waarin ze kibbelen als een stel bejaarde vrouwtjes. Naast het heerlijke script is de actie echter ook weer uitstekend voor elkaar, met meerdere spectaculaire scènes. De film won dan ook een Oscar voor de geluidseffecten en kreeg daarnaast nog twee nominaties.

Indiana Jones and the Last Crusade (1989) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op maandag 4 mei om 20.05 uur te zien op Net 5.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heerlijke avonturenfilm Indiana Jones and the Last Crusade maandag op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier