Ontroerende topfilm Cast Away dinsdag op RTL 8 en te streamen via o.a. Netflix

Ontroerende topfilm Cast Away dinsdag op RTL 8 en te streamen via o.a. Netflix
Alleen overleven op een eiland

Kijktip :

Morgen (dinsdag 14 januari) is één van de beste rollen uit de lange carrière van Tom Hanks te zien op tv. In Cast Away moet hij in zijn eentje overleven op een onbewoond eiland - en meer dan twee uur lang de aandacht van de kijker vasthouden. Dat lukt hem geweldig. De film is te zien op RTL 8, maar ook te streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Chuck Noland (Tom Hanks) is een enorm drukke ingenieur die over de wereld reist om problemen bij postorderbedrijf FedEx op te lossen. Hij wil trouwen met zijn vriendin (Helen Hunt), maar dat komt er door alle drukte maar niet van. Tijdens een vlucht komt zijn leven echter op zijn kop te staan: het vliegtuig crasht en Noland spoelt helemaal alleen aan op een onbewoond eiland. Vanaf dat moment moet hij zien te overleven, waarbij hij langzaam maar zeker steeds magerder wordt. Uiteindelijk moet hij een radicaal besluit nemen.

Expeditie Robinson
Nog altijd is Cast Away een schitterende film, waarin Tom Hanks op de toppen van zijn kunnen acteert. Voor deze variant op Expeditie Robinson viel hij kilo's af, wat hem uiteindelijk een Oscarnominatie voor Beste Acteur opleverde. Regisseur Robert Zemeckis, die al eerder met Hanks werkte voor Forrest Gump, haalt alles uit de acteur. Het eveneens voor een Oscar genomineerde geluid én de schitterende muziek van componist Alan Silvestri verdienen echter ook een speciale vermelding.

De film Cast Away (2000) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op dinsdag 14 januari om 20.30 uur te zien op RTL 8.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Ontroerende topfilm Cast Away dinsdag op RTL 8 en te streamen via o.a. Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen