Vanavond op tv: Ajax en PSV strijden om Johan Cruijff Schaal & start Ik Vertrek

Vanavond op tv: Ajax en PSV strijden om Johan Cruijff Schaal & start Ik Vertrek
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 juli

Kijktip :

Ajax en PSV strijden vanavond om 18:00 uur om de Johan Cruijff Schaal en trappen daarmee het nieuwe voetbalseizoen af. Op NPO1 zijn vanaf vanavond herhalingen van het succesprogramma Ik Vertrek te zien en het Skûtsje Journaal start weer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 27 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Ajax - PSV (Johan Cruijff Schaal)

FOX
FOX
18:00 uur

Verslag van de strijd om de Johan Cruijff Schaal 2019 tussen Ajax, dat de dubbel won, en de nummer twee in de Eredivisie PSV. De wedstrijd vindt plaats in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.


Terug: Skûtsje Journaal

NPO 1
NPO 1
19:25 uur

Vanaf vanavond zijn twee weken lang wedstrijdverslagen en reportages van het kampioenschap skûtsjesilen in Friesland te zien op NPO 1.

Presentatie
Het Skûtsje Journaal wordt gepresenteerd door Carrie ten Napel. Vanaf de start in Grou tot en met de finale op het Sneekermeer op vrijdag 9 augustus is er dagelijks een verslag te zien.

Commentator
Het commentaar bij de beelden wordt gegeven door Eelke Dykstra. Hij is schipper en meervoudig kampioen skûtsjesilen.

Afleveringen
De afleveringen zijn, behalve de eerste en laatste, elke maandag tot en met zaterdag om 17:30 uur te zien op NPO 1. Het slot is vrijdag 9 augustus om 19:00 uur te zien.


Docu: Our Twinsane Wedding

TLC
TLC
20:00 uur

Dat tweelingen wel eens dezelfde dingen doen en dezelfde kleren dragen, is algemeen bekend. Maar Brittany en Briana maken het wel erg extreem.

Trouwen
Niet alleen werken ze samen, wonen ze samen en slapen ze samen in hetzelfde bed, ze staan nu ook op het punt om met een andere identieke tweeling te trouwen die ze hebben ontmoet op het jaarlijkse Twins Days Festival in Ohio.

Samenwonen
Het is altijd al hun gezamenlijke wens geweest om te trouwen met een andere tweeling en die gaat nu eindelijk in vervulling. Maar denk niet dat Brittany en Briana na de bruiloft nu elk hun eigen weg gaan: het plan is vanaf dan met zijn vieren samen te wonen en een gezamenlijk gezin te stichten.

Dubbel
Dubbele pret of een recept voor dubbel drama? Het is te zien in de documentaire Our Twinsane Wedding op TLC. Bekijk op welk kanaal TLC bij jouw tv-aanbieder te vinden is.


Reportage: Conflicten over water

Canvas
Canvas
20:10 uur

Zuiver en drinkbaar water uit de kraan, het wordt vaak als vanzelfsprekend beschouwd. Tv-maker Nelufar Hedayat gaat in deze reportage naar twee plekken waar dat niet zo is.

Conflict
In Peru komen kleine boeren in de problemen omdat grote landbouwbedrijven te veel grondwater oppompen en in een dorp in California ligt het dorpje Weed in conflict met een houtverwerkend bedrijf, omwille van een waterbron.

Bron
"Er is geen beter water dan dat van Weed", vertelt Jim. Al zo lang als hij leeft, drinkt hij water van de bron in de bergen. Het komt gewoon uit de kraan. "Maar ons water wordt nu gebotteld door Crystal Water, om uit te voeren naar Japan." Roseburg, een houtverwerkend bedrijf, kocht de grond waar de bron zich bevindt. Wie heeft nu recht op water? Een belangrijke vraag, zeker nu in tijden van droogte.

Grondwater
De Ica-vallei in Peru is één van de droogste plekken op aarde. En toch boomt de landbouw hier. Grote aspergekwekerijen pompen zoveel grondwater op dat kleine boeren in de problemen komen. Jocelyn Guzman en haar vader Jose kweken bonen op kleine schaal. "Grote bedrijven doen wat ze willen, zonder rekening te houden met onze rechten. Als wij geen goede oogst hebben, hebben we niets."


Ik Vertrek: start zomerherhalingen

NPO 1
NPO 1
20:25 uur

In de zomerherhalingen van Ik Vertrek is vier zaterdagen om 20:25 uur een compilatie van de eerste uitzending en de follow up van een emigrant te zien. Deze keer het verhaal van Mark en Margo.

Naaktcamping
De Brabantse Mark en Margo den Houting beginnen in 2011 een naaktcamping in Slowakije. Een jarenlange droom wordt werkelijkheid. Helaas zit het ze het eerste seizoen niet mee. De verbouwing kost meer dan verwacht en het regent constant waardoor de gasten wegblijven.

Geluk
Mark moet in de winter noodgedwongen zijn oude baan als printerreparateur oppakken. De zomer erna hebben ze meer geluk, ze hebben het dubbele aantal gasten en ook het weer werkt mee. Toch moet Mark ook deze winter weer naar Nederland toe om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Goede moed
Het seizoen erop gaan ze er weer vol goede moed tegenaan, met de hoop nu eindelijk van hun camping Dobrá Lúka te kunnen rondkomen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Ajax en PSV strijden om Johan Cruijff Schaal & start Ik Vertrek of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen