Film update: Toekomst Marvel Cinematic Universe, nieuwe Tarantino-meesterwerk en beste films van Rutger Hauer

Film update: Toekomst Marvel Cinematic Universe, nieuwe Tarantino-meesterwerk en beste films van Rutger Hauer
Wekelijks portie filmnieuws op Gids.tv

Nieuws :

In de wondere wereld van film gebeurt er elke week heel veel. Op Gids.tv praten we je elke zaterdag bij over het laatste filmnieuws en Hollywoodgeruchten!

Rooskleurige toekomst MCU

:img:google

Vorig week werd tijdens San Diego Comic Con de toekomst van de MCU bekend gemaakt. Naast de vele aangekondigde films (zoals Black Widow en The Eternals in 2020) werden ook films aangekondigd die ver in de toekomst zullen worden gemaakt. Zo keert Blade terug en krijgen we een X-Men- en Fantastic Four-film van Marvel Studios. Fans zijn voorlopig dus nog niet uitgekeken op de MCU!

Maakt Tarantino opnieuw meesterwerk?

De nieuwe film van topregisseur Quentin Tarantino heet Once Upon a Time in Hollywood en komt in augustus in de Nederlandse bioscopen. De eerste buitenlandse recensenten zijn lyrisch over de film en de Rotten Tomatoes (RT) score bestond op de eerste draaidag uit 92%! De gehoorde reacties zijn het over een ding eens: de liefde van Tarantino voor films is duidelijk te merken, in ieder shot!

Rutger Hauer overleden, zijn beste werk

Afgelopen woensdag is Rutger Hauer in bijzijn van familie begraven. De wereldberoemde acteur was te zien in heel veel films. Een overzicht:

Turks Fruit
Een van Hauers eerste films was Turks Fruit van Paul Verhoeven. Hoewel de beelden echt flink verouderd zijn, is Turks Fruit nog altijd een prachtige film.

Soldaat van Oranje
Een van Nederlands beste oorlogsfilms is Soldaat van Oranje van Paul Verhoeven. Met naast Hauer Jeroen Krabbé en de prachtige muziek van Rogier van Otterloo is dit een pareltje in de Nederlandse filmhistorie.

Nighthawks
Deze film, met Sylvester Stallone en Billy Dee Williams, was een van de eerste Hollywood-films van Hauer. De film krijgt op RT een mooie 74%.

Blade Runner
Hauer's meest bekende rol in Hollywood is zijn bijrol in Blade Runner. De film, met Harrison Ford in de hoofdrol, was immens populair in de VS en heeft een RT score van 90%.

De Heineken Ontvoering
Maarten Treurniet maakte in 2011 deze film, die ook internationaal bekendheid kreeg als Kidnapping Mr. Heineken. Een prima film die je zeker een keer moet checken.

Batman Begins
Ja, Hauer zat in een superheldenfilm! Hauer speelt William Earle, ex-CEO van het bedrijf van Bruce Wayne: Wayne Enterprises. En het is zeker het kijken waard!

The Sisters Brothers
De laatste echt goede film met Hauer is The Sisters Brothers met John C. Reilly, Jake Gyllenhal en Joachim Phoenix. Met een 87% score op RT is deze ook zeker het kijken waard.

Kort nieuws

De trailers van vorige week zijn uiteraard terug te vinden in het overzichtsartikel van het San Diego Comic Con-weekend.

  • The Batman neemt de legendarische cinematograaf Greig Fraser in de arm. Hij is bekend van werken als Rogue One: A Star Wars Story en werd genomineerd voor een Academy Award met Lion.
  • Mad Max komt terug met drie nieuwe projecten! Waarschijnlijk worden het drie films.
  • De nieuwe Cats-trailer wordt niet best ontvangen. Bekijk hem en oordeel zelf!
  • En dan: filmrecensies. Omdat we vorige week geen update hadden, staan er flink wat klaar om te lezen. Recensent Barry Kuiper schreef over Crawl, Stuber, Richard Says Goodbye, The Wolf's Call, Point Blank, Secret Obsession en Poms.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV