Vanavond op tv: Zomergasten met John van den Heuvel

Vanavond op tv: Zomergasten met John van den Heuvel
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 28 juli

Kijktip :

Vanavond begint het nieuwe seizoen van Zomergasten. Deze uitzending hebben ze John van den Heuvel gestrikt voor een interview. Daarnaast is Maxim Hartman te gast bij Tims ^ Tent. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 28 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start herhalingen: Het Zijn Net Mensen

RTL 4
RTL 4
20:00 uur

De komende zondagen wordt de natuurquiz Het Zijn Net Mensen wekelijks om 20:00 uur herhaald op RTL 4.

Teamcaptains
Humberto Tan presenteert de natuurquiz Het Zijn Net Mensen. Samen met teamcaptains Martijn Koning en Najib Amhali is hij elke week van de partij. Ook boswachter Arjan Postma is wekelijks te zien in de quiz.

Kennis
Er zijn verschillende rondes waarbij de teamcaptains en hun gasten punten kunnen scoren. Binnen deze rondes wordt de kennis over het dierenrijk getest. Bij de eindronde is er de mogelijkheid om de tot dan toe gewonnen punten te verdubbelen.


Zomergasten: John van den Heuvel

NPO 2
NPO 2
20:15 uur

Vanavond start het nieuwe seizoen van Zomergasten. Het programma nodigt interessante sprekers uit die hun favoriete kijkavond samenstellen en de fragmenten van hun keuze toelichten in een goed gesprek.

John van den Heuvel
In deze eerste aflevering is misdaadverslaggever en presentator John van den Heuvel te gast. De oud-politieman wil bij Zomergasten vertellen over hij hij zijn vak beleeft. Daarnaast vertelt hij over de keuzes die hij maakt als misdaadverslaggever en de ingrijpende consequenties daarvan.

Mocromaffia
John van den Heuvel vertelt over de onder- en bovenwereld, de polderpenoze van de jaren tachtig en negentig en de mocromaffia. Daarnaast spreekt hij zich uit over de cocaïne oorlog en de rol van politie en justitie om deze misdaad te bestrijden.



Tims ^ tent: Maxim Hartman

NPO 3
NPO 3
22:45 uur

In de vijfde eennalaatste aflevering van Tims ^ tent: maar dan in een bungalow met sterren krijgt Tim bezoek van de controversiële presentator Maxim Hartman.

Inhoud
Tim spreekt met Maxim over het niet willen hechten aan iemand. Daarnaast vraagt Tim wat hij als programmamaker nog kan leren van televisiemaker. Hoe kun je bijvoorbeeld spannende televisie maken? Wat is nou een goed interview en wat is een kutgesprek?

Financieel onafhankelijk
Tijdens een bezoek aan het subtropisch zwemparadijs legt Maxim uit waarom financiële onafhankelijkheid zo belangrijk voor hem is. Hij vertelt dat hij het prettig om vindt om niemand nodig te hebben. Dat lukt hem, behalve als het gaat om zijn kinderen en zijn relaties met vrouwen. Zijn zwaktepunt. Als Maxim namelijk echt verliefd wordt en het gaat mis, dan gaat het ook flink mis.


Andere Tijden Sport: Hennie Kuiper

NPO 1
NPO 1
23:15 uur

Vanavond staat het verhaal van Hennie Kuiper centraal bij Andere Tijden Sport. Hennie is een van de meest fameuze wielrenners die Nederland ooit heeft gekend.

Prijzen
Hennie Kuiper was een geboren aanvaller. Hij werd in zijn eentje Olympisch kampioen en wereldkampioen. Daarnaast won hij nog vier grote klassiekers. Hennie doet weinig onder voor Zoetemelk en Janssen. Hij heeft alleen één eindzege nooit kunnen meenemen: die van de Tour de France.

Eindzege
Kuiper was een paar keer zeer dichtbij een winst in de ronde van Frankrijk. De grotste kans had hij in 1977. Een paar dagen voor de finish in Parijs had een achterstand van slechts acht seconden.

Aple d'Huez
Andere Tijden Sport bezoekt met Hennie Kuiper de Alpe d'Huez. Hier triomfeerde hij in 1977 en kwam hij op 8 seconden van koploper Thévenet. Veertig jaar na zijn bizarre tocht beklimt Kuiper opnieuw de beroemde berg en haalt hij herinneringen op aan die bewuste dag.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Zomergasten met John van den Heuvel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV