Recensie: Midsommar is fenomenale horrorfilm op klaarlichte dag

Recensie: Midsommar is fenomenale horrorfilm op klaarlichte dag
Vakantie vieren in Zweden: dit heb je nog nooit gezien!

Film :

Sinds afgelopen donderdag is de nieuwe drama- en horrorfilm Midsommar in de Nederlandse bioscopen te zien. Een groep Amerikaanse toeristen maken wel heel bizarre en seizoensgebonden tradities mee als ze op vakantie gaan naar Zweden. Liefde, licht en proosten op het leven: laat de festiviteiten beginnen! Lees hier de filmrecensie van Midsommar.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze nieuwe filmrecensies.

Witte jurken, bloemen, bijtjes en drugs
We volgen het Amerikaanse stel Dani en Christian. Zij kunnen wel een vakantie gebruiken, want hun relatie zit behoorlijk in het slop. Als de familie van Dani iets verschrikkelijks overkomt krijgen ze ook nog te maken met intens verdriet. Dani kan dus alle steun gebruiken, maar krijgt dat niet van man Christian. Ze besluiten met een groep vrienden te vertrekken naar een afgelegen dorp in Zweden voor het Midzomerfestival. Een hippie-aangelegenheid, denken ze, maar ze treffen iets heel anders aan.

Actrice Florence Pugh in de film Midsommar

Beoordeling van Gids.tv
Deze film van de geniale regisseur Ari Aster (Hereditary) is een schot in de roos. Het hele spectrum aan emoties wordt geserveerd: van intens verdriet en ongemakkelijke humor tot schokkende gebeurtenissen en boosheid. Bijzonder orgineel, en nog nooit vertoond. Het boegbeeld is de fantastische actrice Florence Pugh (Fighting with My Family). Zij draagt de film als geen ander met haar emoties en sterke acteerwerk. Al met al levert het een briljante horrorfilm op, maar een waarschuwing is op zijn plaats: hij is absoluut niet voor iedereen bestemd. Mensen die hard geweld, bizarre blootscènes of bloederige en dodelijke toestanden niet kunnen verdragen, kunnen deze film beter overslaan.

Cast
Naast Florence Pugh (Outlaw King) en Jack Reynor (Detroit) zijn ook Will Poulter (Maze Runner: The Death Cure) en Vilhelm Blomgren (De dagar som blommorna blommar) te zien in deze film. Deze productie is geschreven en geregisseerd door Ari Aster (Hereditary).

Midsommar is vanaf donderdag 25 juli te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror, Drama. Tijdsduur: 147 minuten.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Midsommar is fenomenale horrorfilm op klaarlichte dag of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV