Heftige documentaire Ik ben er geen, ik ken er geen te zien op NPO 3

Heftige documentaire Ik ben er geen, ik ken er geen te zien op NPO 3
Homoseksualiteit en de kerk

Kijktip :

Voor christelijke jongeren is het een nóg grotere stap om uit de kast te komen dan voor anderen. In de kerk is er namelijk bijna geen plek voor mensen met een niet-heteroseksuele geaardheid. Hoe is het voor LHBTI-jongeren om op te groeien in de kerk?

Scheldwoord
In de christelijke kerk wordt homoseksualiteit bijna volledig ontkend. De titel van de documentaire, Ik ben er geen, ik ken er geen, dekt de lading van homoseksualiteit binnen de christelijke kerk dan ook volledig. In de kerk is 'homo' vaak niet meer dan een grap of een scheldwoord. Hoe is het voor de LHBTI-jongeren om in zo'n omgeving uit de kast te komen? Gaan ze eigenlijk nog naar de kerk?

Domineeszoon
Frans Blokhuis is één van de jongeren die met tv-maker Marnix Haak op pad gaat. Blokhuis is een domineeszoon én homoseksueel. Hij bespreekt samen met Haak en andere jongeren een aantal pittige vraagstukken. Waarom is er zo veel ongemak over LBHTI'ers in de christelijke gemeenschap? Hoe kijken ze naar zichzelf na opgegroeid te zijn in een omgeving waar homoseksualiteit streng werd veroordeeld?

De documentaire Ik ben er geen, ik ken er geen is op woensdag 31 juli om 22.05 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Ik ben er geen, ik ken er geen terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire Ik ben er geen, ik ken er geen te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV