Tarantino-klassieker Pulp Fiction vrijdag te zien op Veronica

Tarantino-klassieker Pulp Fiction vrijdag te zien op Veronica
Misdaadmeesterwerk van topregisseur

Kijktip :

Op vrijdag 14 februari is de fantastische misdaadklassieker Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino te zien op Veronica. In het onwaarschijnlijke geval dat je 'm nog niet gezien hebt: een absolute aanrader. Je kunt Pulp Fiction ook streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
Hoe leg je het verhaal van Pulp Fiction uit? De film kent meerdere verhaallijnen, maar laten we beginnen met die van Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson). De twee strak gesoigneerde criminelen zijn in dienst van de snel aangebrande Marcellus Wallace (Ving Rhames). Die moet op zakenreis; hij vraagt Vincent om zijn vrouw Mia (Uma Thurman) in de gaten te houden. Zij voelen zich wel tot elkaar aangetrokken, maar al snel escaleert het verhaal door drugs, een auto-ongeluk, verschillende moorden en een mysterieuze aktetas.

Baanbrekend
Quentin Tarantino maakte in de jaren negentig enkele baanbrekende films, die zijn naam als regisseur vestigden. In 1992 debuteerde hij met Reservoir Dogs, om twee jaar later het nu iconische Pulp Fiction te maken. Tarantino won er een Oscar voor Beste Scenario voor. Bovendien kreeg de film op het Filmfestival van Cannes de Palme d'Or, de hoogste prijs. Verder verdient het briljante acteerwerk van de gehele cast een speciale vermelding, want naast de eerder genoemde namen spelen ook Harvey Keitel, Bruce Willis, Tim Roth, Amanda Plummer en Christopher Walken geweldig.

Pulp Fiction (1994) wordt beoordeeld met een 8,9 op IMDb en is op vrijdag 14 februari om 22.00 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tarantino-klassieker Pulp Fiction vrijdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV