Twee Oscarwinnaars op tv: No Country for Old Men en Moonlight

Twee Oscarwinnaars op tv: No Country for Old Men en Moonlight
Allebei kregen ze de Oscar voor Beste Film

Kijktip :

Er zijn dagen waarop er geen fatsoenlijke film op tv te vinden is, en er zijn dagen waarop je moet kiezen tussen meerdere meesterwerken. Op donderdag 1 augustus is dat laatste het geval: dan zijn No Country for Old Men en Moonlight op tv.

No Country for Old Men (2007)

In de inmiddels klassieke misdaadfilm stuit de ruige Texaan Llewelyn Moss (gespeeld door Josh Brolin) op een koffer vol met geld. Hij besluit de koffer mee te nemen, maar dat is het begin van een boel problemen. Moss wordt achtervolgd door de angstaanjagende huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem), die niet kijkt op een dode meer of minder en het geld naar de rechtmatige eigenaar terug moet brengen. Ondertussen probeert de oude sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) de rust te bewaren en de steeds bloedigere kwestie tot een goed einde te brengen.

Spanning en sensatie
De gebroeders Coen hadden al een indrukwekkend oeuvre opgebouwd (Fargo, The Big Lebowski) toen ze in 2007 op de proppen kwamen met de spannende en sensationele misdaadfilm No Country for Old Men. Alle aspecten van de film sluiten perfect op elkaar aan: een briljant scenario vol ironie (dat kun je wel aan de Coens overlaten), prachtig camerawerk van Roger Deakins en fantastisch acteerwerk van Brolin, Bardem (Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol), Jones en bijrolspelers Kelly Macdonald en Woody Harrelson.

De film No Country for Old Men wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op donderdag 1 augustus om 21.05 uur te zien op Canvas.


Moonlight (2016)

De prachtige dramafilm Moonlight vertelt het verhaal van de jonge Chiron Harris, die in de ruige en arme buitenwijken van Miami worstelt met zijn seksualiteit. In de jaren dat hij opgroeit krijgt hij te maken met veel emotioneel en fysiek geweld, met name van de kant van zijn aan drugs verslaafde moeder Paula (Naomie Harris). Gelukkig wordt hij opgevangen door de vriendelijke drugsdealer Juan (Mahershala Ali) en diens vriendin Teresa (Janelle Monáe). We volgen Chiron tijdens drie belangrijke fases in zijn leven.

Oscarchaos
Tijdens de Oscarceremonie van begin 2017 nam Moonlight het in de categorie Beste Film onder meer op tegen La La Land. Toen Warren Beatty en Faye Dunaway de winnaar voorlazen, bleek dat de enveloppen omgewisseld waren en niet La La Land, maar Moonlight de Oscar voor Beste Film kreeg. Te midden van alle chaos wordt nog wel eens vergeten wat een belangrijke film Moonlight is voor de LHBT-gemeenschap. In het kader van de Pride-week is de film, die ook Oscars voor Beste Mannelijke Bijrol (Ali) en Beste Scenario won, te zien op NPO 3.

De filmi Moonlight wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op donderdag 1 augustus om 22.00 uur te zien op NPO 3.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Twee Oscarwinnaars op tv: No Country for Old Men en Moonlight of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV