Vanavond op tv: nieuwe docu Pisnicht - The Movie, BK Häcken - AZ, Frank Visser, hoe is het nu met? en meer

Vanavond op tv: nieuwe docu Pisnicht - The Movie, BK Häcken - AZ, Frank Visser, hoe is het nu met? en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 1 augustus

Kijktip :

De voetballiefhebber kan vanavond zijn hart weer ophalen. AZ speelt vanavond opnieuw tegen BK Häcken. Daarnaast is er ook een nieuwe docu te zien op NPO: Pisnicht - The Movie, een verhaal over homotolerantie. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 1 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: BK Häcken - AZ (Europa League-voorronde)

Veronica
18:00 uur

Vanavond wordt de returnwedstrijd gespeeld tussen BK Häcken en AZ. De twee teams spelen voor een kwalificatie in de UEFA Europa League. De eerste wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel.


Docu: Pisnicht - The Movie

NPO 3
21:05 uur

Deze documentaire gaat over de tolerantie van Nederlanders op het gebied van homoseksualiteit.

Taalgebruik
Nicolaas Veul hoort al zijn hele leven kwetsende woorden voor homoseksuelen. Watje. Homootje. Flikker. Pisnicht. Deze woorden worden gebruikt als grapje en soms als scheldwoord. Vaak ligt de bedoeling ertussenin. Wat voor de één doodnormaal is, ervaart de ander als homofobie of belediging.

Docu
De aanleiding voor deze persoonlijke documentaire zijn de discussies die ontstonden na uitzendingen van Veronica Inside en de shows en columns van Youp van 't Hek. Tijdens Veronica Inside worden homo's regelmatig geridiculiseerd, vinden sommigen. Youp van 't Hek gebruikte in zijn show en column het woord 'pisnicht'. Nicolaas Veul zoekt tijdens deze docu uit wat de impact is van deze uitingen op jonge homo's.


The Great British Bake Off: veganweek

NPO 1
20:35 uur

In de zevende van de tien afleveringen van The Great British Bake Off wordt er aandacht besteed aan het veganistisch eten. Het is namelijk veganweek bij het populaire bakprogramma. Er zijn nog zes bakkers in de race om te winnen.

Unicum
Het is nog nooit eerder vertoond bij The Great British Bake Off. Prue en Paul hebben voor deze veganistische uitzending drie heel verschillende opdrachten bedacht om de zes amateurbakkers op de proef te stellen.

Opdrachten
Een van de drie opdrachten houdt in dat de bakkers met hartig deeg en zonder boter een signatuurproduct moeten bakken. Daarnaast is er een schuimende technische opdracht. Hierbij moeten de bakkers een ongewoon ingrediënt verwerken. Voor de derde opdracht moeten ze een imposant spektakelstuk bakken.


Stand van Nederland: vernieuwde landbouw

NPO 2
21:15 uur

In Stand van Nederland wordt er aandacht besteed aan het agrarische aspect van de economie: de landbouw. Het programma gaat op zoek naar de verhalen achter de economische cijfers van de landbouw.

Inkrimpen
Minister van landbouw Carola Schouten vindt dat de landbouwindustrie radicaal anders zou moeten. Er zijn grote landbouwbedrijven met een omzet van meer dan drie miljoen euro per jaar. Kunnen de boeren nog wel genoeg verdienen als ze moeten inkrimpen?

Taart en patat
Het programma gaat onder andere langs bij een circulaire varkensboer, die zo'n zestigduizend biggen met taart en patat voert. Daarnaast is er een boer te zien die zijn eigen land vanuit de lucht observeert met een drone. Ook wordt er gesproken met een bio-boer die nooit meer terug wil naar de reguliere landbouwpraktijken.Terug: Mr. Frank Visser, hoe is het nu met?

SBS 6
21:30 uur

Het derde seizoen van Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? gaat weer verder. Twee maanden geleden waren er al twee afleveringen te zien. De komende donderdagen is het programma om 21:30 uur te bekijken op SBS6.

Souvenirwinkel
Viktor Brand gaat terug naar de meest spraakmakende zaken uit Meester Frank Visser Doet Uitspraak. Eén van die zaken was van Aad en Angelinea. Zij riepen vorig jaar de hulp in van Mr. Visser omdat buurman en stranduitbater Edwin een grote opstapplaats tegen de muur van hun souvenirwinkel had geplaatst. Dit had Edwin zonder overleg gedaan. Meester Visser oordeelde dat de opstapplaats weg moest.

Schutting
Nadat Viktor heeft gecheckt of er nog geen slachtoffers zijn gevallen bij de souvenirwinkel gaat hij naar Jan en Gerrie. Zij woonden vijftig jaar in alle rust, totdat ze nieuwe buren kregen. De nieuwe schutting zorgde voor problemen. Deze zou namelijk niet op de erfgrens staan woordoor de kippen en de tomaten niet genoeg licht kregen. Ook zou de erker illegaal zijn gebouwd en zou de berging over de erfgrens staan.

Geen gelijk
Meester Visser oordeelde dat Jan en Gerrie op geen enkel punt gelijk hadden. Viktor gaat kijken hoe deze beslissing is gevallen bij Jan en Gerrie. Daarnaast gaat hij langs bij buren Simon en Jannie.


Adam Zkt. Eva VIPS: herhalingen

RTL 5
21:30 uur

Adam zoekt Eva VIPS wordt de aankomende weken herhaald. Het programma is elke donderdag om 21:30 uur te zien op RTL5.

Joshua
In de eerste aflevering van het seizoen komt Joshua Feytons uit Temptation Island in zijn adamskostuum het eiland op om zijn ware Eva te vinden. De verleider weet als geen ander hoe hij de liefde moet bedrijven, maar weet hij de ware liefde ook daadwerkelijk te vinden?

Overige BN'ers
Naast Joshua doen ook dj Jeroen Post en dj Eric Dikeb mee aan het programma. Ook zangeres Dewi Pechler ontbloot zich en laat de naakte waarheid spreken. Daarnaast ontdekken Beau Hesling en turnkampioen Jeffrey Wamems of zij hun Adam kunnen vinden.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuwe docu Pisnicht - The Movie, BK Häcken - AZ, Frank Visser, hoe is het nu met? en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV